Foto: Carina Eriksson

Västra Hisingens stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Vinnarstigen klar – välkommen på invigning 21 november

  Publicerad 16 november 2017

  Det vinnande förslaget i Göteborgs första medborgarbudget har nu förverkligats. Gångstigen mellan Trånget och Långrevsvägen i Torslanda har blivit bredare och fått belysning. Tisdagen den 21 november klockan 18.30 invigs vägen av stadsdelsnämndens ordförande. Besökarna bjuds på glögg och pepparkakor, kan rösta i årets medborgarbudget och, givetvis, provgå stigen.

 • Du som är ung har en röst - dags att använda den!

  Publicerad 10 november 2017

  10-20 november är det val till Ungdomsfullmäktige. I Västra Hisingen är det 16 ungdomar som är sugna på en plats i de ungas eget parlament. För första gången presenterade på film!

 • Lördagsöppet erbjuder större tillgänglighet för ungdomarna

  Publicerad 25 oktober 2017

  Nu på lördag den 28 oktober är det premiär för den första ungdomsmottagningen att hålla öppet på helgen. Ungdomsmottagningen på Hisingen är först ut med 5 timmars lördagsöppet kl 10-15. Syftet är att öka tillgängligheten på helgen för stadens unga att få råd och behandling kring sex och samlevnad samt samtala kring sin psykiska hälsa.

 • Följ med Bo Bra på trygghetsvandring

  Publicerad 23 oktober 2017

  Under oktober och november anordnar Bo Bra åtta stycken trygghetsvandringar runt om i Biskopsgården. Målet med trygghetsvandringarna är att öka tryggheten och undersöka vad som behöver åtgärdas i Biskopsgårdens olika områden. Vi kollar på vilka platser som behöver utvecklas men uppmärksammar också de smultronställen som finns i stadsdelen.

 • Delaktighet ger framgång

  Publicerad 25 september 2017

  Intensivt och mycket givande. Så sammanfattades resan till Manchester. Efter två heldagar, med tolv olika möten på bland annat skolor, polisstation och moské, var intrycken många och de goda idéerna ännu fler.