Foto: Lo Birgersson

Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Elevhälsans samtalsmottagning vänder sig till dig som har barn i åldrarna 6-13 år och som går på en skola i Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. På samtalsmottagningen arbetar psykologer som träffar föräldrar och barn för att hjälpa dem att lättare hantera sin vardag i skolan och hemma. Mottagningen finns på Psykologenheten Väster.

På Hälsoäventyret Älgen vill vi ge eleverna en lustfylld upplevelse i en stimulerande miljö. Programmen ska ses som ett komplement till skolans undervisning och ge eleverna fördjupad kunskap om kropp och hälsa.

Aktuellt

 • Cykelköket – en mötesplats där cyklar får nytt liv

  Publicerad 16 juli 2018

  Nu har cykelköket öppnat i Bergskristallsparken. Under flera sommarveckor ska det bli en mötesplats och en öppen verkstad där boende i stadsdelen får tillgång till verktyg gratis för enkla reparationer. På plats finns också cykelvärdar för att välkomna cykelintresserade och stötta i cykelmek.

 • Cykelkurs för vuxna i full gång vid Kastanjeträffen

  Publicerad 6 juli 2018

  Under nio tillfällen lär sig en grupp vuxna att cykla utanför Kastanjeträffen. En satsning som blivit verklighet genom ett samarbete mellan Hälsoteket i Väster, Röda Korset, Cykelfrämjandet och ett antal volontärer. Stena Fastigheter och Fritidsbanken har bidragit med cyklar och stadsdelens miljökompensationspengar har använts för att skaffa hjälmar.

 • Ny mötesplats med odling och lekplats

  Publicerad 3 juli 2018

  På en grön yta kan hela världen mötas och olika nationaliteter binds samman i sitt stora intresse för grödor. Stadsnära odling och Trygg, vacker stad rustar upp mellan Smaragdgatan och Rubingatan. När det är klart i slutet av juni 2018 kommer boende i området att ha lådor att odla i och en plats att mötas på.

 • Sagostunden startskottet för det livslånga lärandet

  Publicerad 25 juni 2018

  ”Högläsning är bra för barns språkutveckling, ordförråd, ordförståelse med mera samt för att väcka lusten hos barnet att läsa själv, det är också bra för relationen mellan vuxen och barn. Det ger så mycket på flera plan att ta sig den här tiden tillsammans”, berättar Sophie Berg som arbetar som kvalitetsutvecklare på bland annat Topasgatan 1 förskola i Tynnered.

 • Passalen möjliggör en aktiv fritid för alla

  Publicerad 14 juni 2018

  ”Det handlar om att få träffa vänner och hitta på roliga saker som man själv är intresserad av. Vi fokusera på barnen och ungdomarnas intresse inte på deras diagnos”, berättar Reneé Lafata, projektledare på Passalen som är en ideell allmännyttig förening som jobbar för allas rätt till ett meningsfullt och aktivt liv.

 • Nyhetsbrev om arbetet med jämlikt Västra Göteborg

  Publicerad 8 juni 2018

  I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om ny mötesplats med odlingsmöjligheter, Passalen som möjliggör aktiv fritid för alla, förskolan som berättar hur de jobbar med språkutveckling i tidiga åldrar. Detta gör förvaltningen tillsammans med samverkansparter för att minska skillnader i livsvillkor och hälsa i vår stadsdel.

 • Så behandlar staden dina personuppgifter

  Publicerad 24 maj 2018

  Dataskyddsförordningen, DSF (GDPR) är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen, DSF eller annan lag.

 • Tynneredsdagen – en familjedag med något för alla!

  Publicerad 3 maj 2018

  Nu på söndag den 6 maj är det dags för 38:e upplagan av Tynneredsdagen. Vi bjuder in till en dag med spännande uppträdanden, chans att fynda på bagageloppis, mat från olika kulturer, karuseller och mycket mer. Under dagen brukar det komma upp till 13 000 besökare och hela området fylls av en härlig karnevalsstämning. Tynneredsdagen arrangeras av stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg tillsammans med föreningslivet.

 • Nyhetsbrev om arbetet med jämlikt Västra Göteborg

  Publicerad 28 mars 2018

  I nyhetsbrevet jämlikt Västra Göteborg kan du läsa om vad stadsdelsförvaltningen gör tillsammans med de vi samarbetar med för att minska skillnader i livsvillkor och hälsa i vår stadsdel.

 • Konst ska öka tryggheten i Tynnered

  Publicerad 20 oktober 2016

  Av 153 sökande i hela landet har Tynnered, med Tyrolens fritidsgård som bas, valts ut som en av 15 deltagare i det stora, nationella konstprojektet Konst händer.