Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Bredd bland årets feriearbeten tack vare civila samhället

  Publicerad 22 juni 2017

  För 173 niondeklassare från stadsdelen väntar en spännande sommar. Feriearbetena handlar om allt från att påverka politikerna med sina poddradioprogram till att städa stränder i skärgården. Samverkan med civila samhället och andra organisationer är förklaringen till att årets sommarjobbare haft så många uppdrag att välja mellan.

 • Samverkan skapar bredd i årets utbud av feriearbeten

  Publicerad 22 juni 2017

  För 173 niondeklassare från stadsdelen väntar en spännande sommar. Feriearbete kan handla om allt från att påverka politikerna med sina poddradioprogram till att städa stränder i skärgården. Samverkan med civila samhället och andra organisationer är förklaringen till att årets sommarjobbare haft så många uppdrag att välja mellan.

 • Lugn helg vid Bärnstensgatan* – vi fortsätter vårt långsiktiga förebyggande arbete med samverkansparter

  Publicerad 19 juni 2017

  Det har varit en lugn helg i området runt Bärnstensgatan trots den tragiska händelsen i fredags, då en person blev skjuten till döds. Stadsdelen fortsätter det förebyggande arbetet i Tynneredsområdet. Bland annat stärker stadsdelen upp med fritidsaktiveter kring Vättnedalsskolan till barn mellan 6-15 år. Vi gör det tillsammans med civilsamhället.

 • Behöver du stöd med anledning av skjutningen vid Bärnstensgatan*?

  Publicerad 16 juni 2017

  Natten till fredag blev en man skjuten till döds vid Bärnstensgatan. Polisen har extra insatser i området och polisen bedömer att det inte är en risk att vara i området. Stadsdelsförvaltningen kommer under fredagen och helgen att stötta de som bor i Beryllområdet. Personal ska röra sig här och vi håller mötesplatser öppna. Här nedan finns information om vilket stöd som du som invånare kan få.

 • Sommarprogram för alla lovlediga barn

  Publicerad 31 maj 2017

  Häng med på nåt kul i sommar! Under sommarlovet finns massor av aktiviteter att välja mellan; utflykter, sport, parkour, pyssel, deckarvandring, riddaräventyr, gratis simskola, hip hop camp och mycket mer.

 • Fotbollen vann årets miljö- och folkhälsopris

  Publicerad 16 maj 2017

  Varje vecka träffas ensamkommande flyktingbarn och Kungsladugårds BK: s juniorer och spelar fotboll tillsammans på Apelsinplan i Tynnered. Genom fotbollen ser Anna Forum till att fler göteborgare får en rik fritid och ett aktivt liv. Hon skapar värdefulla sociala sammanhang som på sikt bidrar till en mer jämlik stad. Därför vinner Anna Forum Västra Göteborgs miljö- och folkhälsopris 2017.

 • Konst ska öka tryggheten i Tynnered

  Publicerad 20 oktober 2016

  Av 153 sökande i hela landet har Tynnered, med Tyrolens fritidsgård som bas, valts ut som en av 15 deltagare i det stora, nationella konstprojektet Konst händer.