Foto: Lo Birgersson

Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Elevhälsans samtalsmottagning vänder sig till dig som har barn i åldrarna 6-13 år och som går på en skola i Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. På samtalsmottagningen arbetar psykologer som träffar föräldrar och barn för att hjälpa dem att lättare hantera sin vardag i skolan och hemma. Mottagningen finns på Psykologenheten Väster.

På Hälsoäventyret Älgen vill vi ge eleverna en lustfylld upplevelse i en stimulerande miljö. Programmen ska ses som ett komplement till skolans undervisning och ge eleverna fördjupad kunskap om kropp och hälsa.

Aktuellt

 • Passalen möjliggör en aktiv fritid för alla

  Publicerad 14 juni 2018

  ”Det handlar om att få träffa vänner och hitta på roliga saker som man själv är intresserad av. Vi fokusera på barnen och ungdomarnas intresse inte på deras diagnos”, berättar Reneé Lafata, projektledare på Passalen som är en ideell allmännyttig förening som jobbar för allas rätt till ett meningsfullt och aktivt liv.

 • Nyhetsbrev om arbetet med jämlikt Västra Göteborg

  Publicerad 8 juni 2018

  I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om ny mötesplats med odlingsmöjligheter, Passalen som möjliggör aktiv fritid för alla, förskolan som berättar hur de jobbar med språkutveckling i tidiga åldrar. Detta gör förvaltningen tillsammans med samverkansparter för att minska skillnader i livsvillkor och hälsa i vår stadsdel.

 • Så behandlar staden dina personuppgifter

  Publicerad 24 maj 2018

  Dataskyddsförordningen, DSF (GDPR) är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen, DSF eller annan lag.

 • Tynneredsdagen – en familjedag med något för alla!

  Publicerad 3 maj 2018

  Nu på söndag den 6 maj är det dags för 38:e upplagan av Tynneredsdagen. Vi bjuder in till en dag med spännande uppträdanden, chans att fynda på bagageloppis, mat från olika kulturer, karuseller och mycket mer. Under dagen brukar det komma upp till 13 000 besökare och hela området fylls av en härlig karnevalsstämning. Tynneredsdagen arrangeras av stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg tillsammans med föreningslivet.

 • Nyhetsbrev om arbetet med jämlikt Västra Göteborg

  Publicerad 28 mars 2018

  I nyhetsbrevet jämlikt Västra Göteborg kan du läsa om vad stadsdelsförvaltningen gör tillsammans med de vi samarbetar med för att minska skillnader i livsvillkor och hälsa i vår stadsdel.

 • Föräldraguide tipsar om aktiviteter och stöd i Västra Göteborg

  Publicerad 26 mars 2018

  Vad finns det för aktiviteter för mitt barn och vad kan vi få för stöd? Det och mycket mer finns samlat i Föräldraguiden 2018, Västra Göteborg. Guiden kommer att delas ut på förskolor och andra viktiga mötesplatser för föräldrar. Du hittar den också digitalt på goteborg.se/foraldrastodvastragoteborg.

 • Konst ska öka tryggheten i Tynnered

  Publicerad 20 oktober 2016

  Av 153 sökande i hela landet har Tynnered, med Tyrolens fritidsgård som bas, valts ut som en av 15 deltagare i det stora, nationella konstprojektet Konst händer.