Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Ställ dina frågor om mat, lokalvård och vaktmästeri på Kulturkalaset

  Publicerad 16 augusti 2017

  I år medverkar stadsdelarnas internservice (måltid, lokalvård och vaktmästeri) på Kulturkalaset och du som invånare har möjlighet att ställa dina frågor om stadens mat, lokalvård och vaktmästeri. Platsen är Trädgårdsföreningen i Göteborg. Internservice och deras miljöarbete uppmärksammas i år eftersom temat för jubileumssatsningen är Grön och skön stad.

 • Konst som katalysator för förändringar i Tynnereds utomhusmiljö

  Publicerad 10 juli 2017

  ”Vad kan hända när kommun, civilsamhälle, fastighetsbolag och konstnärer samarbetar för att se och utveckla ett område ur de boendes perspektiv?” Torsdagen den 6 juli berättade medarbetare från stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg om projektet Konst händer på plats i Almedalen.

 • Unga nyanserar bilden av Tynnered

  Publicerad 6 juli 2017

  Sju feriearbetande ungdomar visade politiker, media och tjänstepersoner runt i Tynnered under onsdagen den 5 juli. ”Man hör om skjutningar och annat som skapar rädsla. Vi vill visa att det verkligen inte är hela bilden”, säger Sofia Templin, en av de feriearbetande ungdomarna. Här kan du bland annat läsa vad GP, SVT Nyheter Väst och Sveriges Radio P4 rapporterat om rundvandringen.

 • Flytande bibliotek i skärgården i sommar

  Publicerad 28 juni 2017

  I sommar hittar du som reser kollektivt i skärgården barnböcker att läsa ombord. Satsningen med bokbåtarna syftar till att fler ska läsa för sina barn tidigt i livet och är en del i Göteborgs Stads arbete att bli en mer jämlik stad.

 • Samverkan skapar bredd i årets utbud av feriearbeten

  Publicerad 22 juni 2017

  För 173 niondeklassare från stadsdelen väntar en spännande sommar. Feriearbete kan handla om allt från att påverka politikerna med sina poddradioprogram till att städa stränder i skärgården. Samverkan med civila samhället och andra organisationer är förklaringen till att årets sommarjobbare haft så många uppdrag att välja mellan.

 • Lugn helg vid Bärnstensgatan* – vi fortsätter vårt långsiktiga förebyggande arbete med samverkansparter

  Publicerad 19 juni 2017

  Det har varit en lugn helg i området runt Bärnstensgatan trots den tragiska händelsen i fredags, då en person blev skjuten till döds. Stadsdelen fortsätter det förebyggande arbetet i Tynneredsområdet. Bland annat stärker stadsdelen upp med fritidsaktiveter kring Vättnedalsskolan till barn mellan 6-15 år. Vi gör det tillsammans med civilsamhället.

 • Sommarprogram för alla lovlediga barn

  Publicerad 31 maj 2017

  Häng med på nåt kul i sommar! Under sommarlovet finns massor av aktiviteter att välja mellan; utflykter, sport, parkour, pyssel, deckarvandring, riddaräventyr, gratis simskola, hip hop camp och mycket mer.

 • Konst ska öka tryggheten i Tynnered

  Publicerad 20 oktober 2016

  Av 153 sökande i hela landet har Tynnered, med Tyrolens fritidsgård som bas, valts ut som en av 15 deltagare i det stora, nationella konstprojektet Konst händer.