Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • 972,12 kilo fritidsprylar kom in till Fritidsbanken Frölunda Torg under samarbetet med TV4

  Publicerad 19 september 2017

  Totalt samlades det in 29 ton sport- och fritidsutrustning i Sverige den 10 september under en nationell insamling som TV4 arrangerade under namnet #GeBortTillSport. Du är alltid välkommen att skänka sport- och fritidsutrustning till Fritidsbanken på Frölunda Torg som är ett samarbete mellan kommun, föreningsliv och näringsliv.

 • Behöver du stöd med anledning av händelsen vid Björkhöjdsgatan?

  Publicerad 4 september 2017

  På söndag kväll blev fyra personer skadade, varav en skottskadad, vid Björkhöjdsgatan i Västra Göteborg. Stadsdelsförvaltningen och civilsamhälle ger stöd till de barn, elever, föräldrar, personal och invånare som berörs av händelsen. Personal rör sig också i området under måndagen. Vi från stadsdelsförvaltningen har gula västar på oss. Prata gärna med oss. Även polisen har ökad närvaro i området.

 • Samtliga skolor godkända av skolinspektionen

  Publicerad 31 augusti 2017

  Under hösten 2015 påbörjade Skolinspektionen en tillsyn av sju grundskolor och tre grundsärskolor i Västra Göteborg. En granskning som gett värdefull kunskap och som blev klar i juni när den sista skolan blev godkänd.

 • Föräldrautbildning för dig med barn 3-6 år - anmäl dig nu!

  Publicerad 29 augusti 2017

  Nu kan du anmäla dig till höstens ABC-föräldraträffar för dig med barn 3-6 år. Vi ses fyra måndags- eller onsdagskvällar klockan 17 eller 17.30 med start den 2 eller 18 oktober. Vi ordnar med barnpassning och fika! Har du frågor eller vill anmäla dig så ring 031-366 10 63 eller mejla foraldrastodigrupp@vastra.goteborg.se. Anmäl dig, det kommer du inte att ångra!

 • Nytt samarbete för positiv utveckling i Tynnered

  Publicerad 25 augusti 2017

  För att öka gemenskapen och tryggheten i området kring Smaragd- och Briljantgatan gör hyresgästföreningen, Stena Fastigheter och stadsdelsförvaltning Västra Göteborg en gemensam satsning på invånarnas delaktighet. En nybyggd mötesplats, nattvandringar och gemensam gårdsskötsel är några invånaridéer som snart blir verklighet. Allt inom ramen för satsningen ”Vårt Tynnered”.

 • Konst som katalysator för förändringar i Tynnereds utomhusmiljö

  Publicerad 10 juli 2017

  ”Vad kan hända när kommun, civilsamhälle, fastighetsbolag och konstnärer samarbetar för att se och utveckla ett område ur de boendes perspektiv?” Torsdagen den 6 juli berättade medarbetare från stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg om projektet Konst händer på plats i Almedalen.

 • Konst ska öka tryggheten i Tynnered

  Publicerad 20 oktober 2016

  Av 153 sökande i hela landet har Tynnered, med Tyrolens fritidsgård som bas, valts ut som en av 15 deltagare i det stora, nationella konstprojektet Konst händer.