Östra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Till stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg hör Bergsjön, Kortedala, Utby och Gamlestaden. Här bor 48 000 människor. Förvaltningen ansvarar för förskola, grundskola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg, funktionshinder och äldreomsorg. Förvaltningen arbetar också med bland annat samhällsplanering, trygghet, miljö och folkhälsa.

Aktuellt

 • Äldre i Östra Göteborg nöjda med bemötande och trygghet

  Publicerad 28 oktober 2016

  Varje år genomför Socialstyrelsen en nationell undersökning, som skickas ut till alla över 65 som har hemtjänst eller bor på äldreboende i Sverige. I Östra Göteborg är de äldre totalt sett mest nöjda med bemötande och trygghet. Ett område som blivit bättre är att fler vet vart de ska vända sig för att framföra synpunkter. Ett område att arbeta vidare med är mer utevistelse och att kunna påverka vilka tider personalen kommer.

 • Beslut i SDN Östra Göteborg 25 oktober

  Publicerad 25 oktober 2016

  På mötet i oktober fattade nämnden bland annat beslut om budget 2017. Månadsuppföljningen till och med september stod också på dagordningen.

 • Kärlek och vänskap – tema för årets Äldredag den 3 november

  Publicerad 20 oktober 2016

  Den 3 november klockan 11-15 kommer Kortedala Forum att förvandlas till en plats för kärlek och vänskap. Sensualitet för seniorer, internetdejting och taktil handmassage står på programmet. Är du senior, eller intresserad av frågor som rör äldreomsorg, är du hjärtligt välkommen.

 • Träffa politikerna i SDN Östra Göteborg 25 oktober

  Publicerad 18 oktober 2016

  Den 25 oktober sammanträder politikerna i SDN Östra Göteborg. Kom och träffa politikerna och ställ frågor under det öppna förmötet. Du har också möjlighet att sitta med under hela mötet och lyssna på politikernas diskussioner och beslut.

 • Kurs som lär barnen gilla vatten

  Publicerad 13 oktober 2016

  Kursen Gilla vatten riktar sig till barn i femte och sjätte klass som inte kan simma och känner sig otrygga eller rädda för vatten. Den bygger på undervisningsmetoden Gilla vatten som ska ge ökad trygghet i vattnet.

 • Blankett för skolval

  Publicerad 30 september 2016

  Nu finns en gemensam blankett för skolval i Östra Göteborg.

 • Natten i Bergsjön och Kortedala har varit lugn

  Publicerad 23 september 2016

  Tack vare en massiv insats från polis, staden, föreningsvandrare och övriga frivilliga var gator och torg natten till fredag fullt av engagerade personer som vandrade i området.

 • Oroligheter i Bergsjön och Kortedala

  Publicerad 22 september 2016

  Natten till torsdagen inträffade allvarliga oroligheter i stadsdelen Östra Göteborg, i delarna Bergsjön och Kortedala. Maskerade ungdomar kastade sten och smällare mot polisen. Polisens bedömning är att detta är reaktioner på tidigare aktioner från polisen i stadsdelen.