Fotograf: Klas Eriksson

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Förbud mot eldning utomhus

  Publicerad 13 juli 2018

  Det varma och soliga vädret fortsätter och risken för gräs- och skogsbrand har ökat ytterligare till kritiska nivåer. Räddningstjänsten Storgöteborg har, under helgen, släckt ett flertal bränder i terrängen och det brinner fortfarande på flertalet ställen i Sverige.

 • Alla ska ha något att göra på sommarlovet

  Publicerad 25 juni 2018

  Teater, kojbygge, läger, resor, läsning, dans, idrott, brädspel – är bara ett axplock av alla aktiviteter som erbjuds stadens barn och unga under sommarlovet. För tredje året i rad satsar Göteborgs Stad tillsammans med föreningslivet stort på att alla barn och unga ska ha något roligt att göra på sommarlovet. Alla aktiviteter finns i stadens kalendarium och det mesta är gratis.

 • Majorna-Linnés medborgarbudget stärker tryggheten i stadsdelen

  Publicerad 20 juni 2018

  Under perioden 1 mars till 9 april lämnade invånarna i Majorna-Linné in 47 förslag på trygghetsskapande åtgärder som skulle kunna genomföras med hjälp av nämndens medborgarbudget. Lördagsfotboll för unga och festivalverksamhet, liksom odling och trygghetsvandringar i stadsdelen är några av de förslag som får dela på de 500 000 kronor som nämnden avsatt.

 • Säkerhetsbeskärning av träd på Haga kyrkoplan

  Publicerad 4 juni 2018

  Under vecka 25 kommer arborister, på uppdrag av Göteborgs Stad, att beskära 14 träd - lönn och lind - på Haga kyrkoplan. Beskärningen sker enligt ordinarie skötselplan och efter behov.

 • Nedtagning av riskträd i Kungsparken

  Publicerad 31 maj 2018

  Den 1 juni kommer arborister, på uppdrag av Göteborgs Stad, att ta ner en hästkastanj i Kungsparken. Det finns risk för att en av trädets stammar lossnar och faller över gångvägen.