Lundby stadsdelsförvaltning

Lundby är en spännande stadsdel där det händer mycket just nu. Stadsdelsförvaltningen ger sina omkring 50 000 invånare kommunal service inom bland annat skola och förskola, socialtjänst och äldrevård.

Aktuellt

 • Sexuell hälsa är temat för seniorer i Lundby under oktober månad

  Publicerad 14 oktober 2016

  Denna månad anordnar Träffpunkt Wieselgrensgatan 11 aktiviteter för att uppmärksamma sexuellt välbefinnande och hälsa. Tisdagen den 18/10 håller sexologen Birgitta Hulter föredraget Sexuell hälsa för årsrika. Hela oktober månad pågår dessutom utställningen ”Om sexuellt välbefinnande och hälsa”.

 • Snabbspår för nyanlända i att starta företag startar på Hisingen

  Publicerad 6 oktober 2016

  Ett av Sveriges första snabbspår för nyanlända i att starta företag börjar på lördag den 8 oktober på Hisingen i Göteborg. Kursen Start-up FastTrack är skräddarsydd för att ge utrikesfödda personer som tidigare drivit företag i andra länder kunskap om förutsättningar för företagande i Sverige.

 • Vinnare av Lundbypriset 2016 till eldsjäl från föreningen Skonaren Ingo

  Publicerad 27 september 2016

  Lundbypriset delas ut av Lundby stadsdelsförvaltning till någon i stadsdelen som gör något bra för andra. Årets Lundbypristagare är Eigil Sörensen från föreningen Skonaren Ingo, för sitt engagemang där han i över 17 år lärt ut seglingens grunder till ungdomar.