Centrums stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Så här behandlar Centrum stadsdelsförvaltning dina personuppgifter

  Publicerad 22 maj 2018

  Dataskyddsförordningen (DSF) börjar gälla den 25 maj och är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag.

 • Nytillskott av förskoleplatser löser akut läge

  Publicerad 18 april 2018

  Stadsdelsdirektörernas beslut att tillsammans ställa förskoleplatser till Centrums förfogande har gjort att alla sökande nu har kunnat ges ett skäligt erbjudande och att alla framöver kommer att kunna erbjudas plats inom den lagstadgade tiden.

 • Vitesföreläggande i förskolefrågan

  Publicerad 20 mars 2018

  Skolinspektionen har nu kopplat ett vite till sina krav på Göteborgs kommun att komma med åtgärder för att lösa frågan med platsbristen i förskolan.

 • Nya siffror om förskolekön

  Publicerad 7 mars 2018

  58 barn har placerats sedan senaste rapporteringen, men många har fått vänta längre än fyra månader. Det är februari månads facit om bristen på platser i Centrums förskolor.

 • Utsatta unga i Nordstan ska få stöd på plats

  Publicerad 22 februari 2018

  Under våren samlar Göteborgs Stad olika former av stödinsatser i en lokal i Nordstan. Målet är att erbjuda hjälp till de ungdomar som hänger kvar i köpcentret när alla andra går hem.

 • Glesare rapportering framöver

  Publicerad 21 februari 2018

  Situationen med bristen på förskoleplatser i Centrum har gått in i ett skede där inga stora förändringar i våra prognoser är att vänta. Därför kommer rapporterna här på goteborg.se/centrum glesas ut något.

 • Lättnad i förskolekön siktas efter sommaren

  Publicerad 14 februari 2018

  Arbetet med att placera barn i Centrums förskolor fortsätter. I dagsläget ser förvaltningen att samtliga som står i kö just nu kommer att kunna få en placering, som allra senast, i augusti.

 • Nya siffror om förskolekön

  Publicerad 7 februari 2018

  52 barn har placerats sedan senaste rapporteringen, men många har fått vänta för länge. Det är månadens facit om bristen på platser i Centrums förskolor.

 • Många kom till Öppet hus om förskolekön

  Publicerad 31 januari 2018

  I förra veckan hölls det första av två Öppna hus om förskolekön. Under två timmar möttes vårdnadshavare, politiker, tjänstepersoner och kösamordnare i samtal och diskussioner om situationen.

 • Trafikomläggning påverkar Kanaltorget

  Publicerad 25 januari 2018

  Under första delen av februari påbörjade Trafikverket en trafikomläggning inför bygget av Västlänken, som påverkade Kanaltorget och de anläggningar som finns där.

 • Missa inte mötena om förskolekön

  Publicerad 24 januari 2018

  Arbetet med att ta fram förskoleplatser i Centrum fortsätter. Missa inte möjligheten att prata med dina politiker och tjänstepersoner om situationen!

 • Öppet hus om förskolekön

  Publicerad 17 januari 2018

  Under januari och februari bjuder Centrums nämndpolitiker in till öppet hus vid två tillfällen. Tanken är att informera och samtala om det aktuella läget kring förskolekön.

 • Rapport om förskolekön varje månad

  Publicerad 10 januari 2018

  Från och med nu kommer vi varje månad att presentera samma statistik för kön som rapporteras till Göteborgs kommunfullmäktige.

 • Rekrytering av personal största problemet

  Publicerad 3 januari 2018

  Här kommer en uppdatering om förskolekön i stadsdelen Centrum. Vi svarar bland annat på hur lång kön är idag och vad som händer med ärendet hos skolinspektionen.

 • Protokoll från SDN Centrums möte den 19 december

  Publicerad 20 december 2017

  Platsbristen i Centrums förskolor och vem som ska driva Fridkullagatans äldreboende framöver var några av de punkter som hanterades på årets sista nämndmöte. Under övriga frågor önskade ordförande Anna Sibinska (MP) och 2:e vice ordförande Nina Miskovsky (M) alla en god jul och ett gott nytt år.

 • Här hittar du årets sista nummer av Centrumliv

  Publicerad 11 december 2017

  Nu är årets sista nummer av Centrumliv ute. Följ med till stadsdelens kommande nya plats för kreativitet och möten - och träffa en person som lyckades vända kris till engangemang för sig själv och andra.

 • Nytt nummer av Centrumliv ute

  Publicerad 20 oktober 2017

  I nya numret av Centrumliv träffar vi män som har en klubb för att få prata och hör elever berätta om hur matte inte bara blev lättare utan också kul.

 • Nytt nummer av Centrumliv ute

  Publicerad 2 juni 2017

  I nya numret av Centrumliv träffar vi unga som mött friheten på olika sätt. Pontus, Anton och Malin som nyligen funnit den i ett eget boende, Melissa har upptäckt den i Actionparks betong.

 • Centrums stadsdelsförvaltning får ny direktör

  Publicerad 1 december 2016

  Babbs Edberg blir ny stadsdelsdirektör i SDF Centrum. Det beslutade stadsdelsnämnden på tisdagens sammanträde (29 november). Hon efterträder Birgitta Roos, som går i pension i början av nästa år.

 • Nytt från politikerna i Centrum

  Publicerad 27 oktober 2016

  Budget 2017, stängning av barn- och ungdomsboende samt redovisning till Skolinspektionen. Politikerna i Centrum fattade beslut om detta på nämndens sammanträde 25 oktober.

 • Minskad narkotikaanvändning bland ungdomar i Centrum

  Publicerad 7 oktober 2016

  Ungdomar i Centrum dricker och röker mindre än någonsin tidigare. Dessutom minskar narkotikaanvändningen med tio procent sedan 2013. Det visar en undersökning från Göteborgs Stad om skolelevers drogvanor.

 • Nytt från politikerna i Centrum

  Publicerad 31 augusti 2016

  Stadsdelsnämnden Centrum sammanträdde tisdagen 30 augusti. Här kan du läsa något av det som beslutades.