Centrums stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Öppet hus om förskolekön

  Publicerad 17 januari 2018

  Under januari och februari bjuder Centrums nämndpolitiker in till öppet hus vid två tillfällen. Tanken är att informera och samtala om det aktuella läget kring förskolekön.

 • Rapport om förskolekön varje månad

  Publicerad 10 januari 2018

  Från och med nu kommer vi varje månad att presentera samma statistik för kön som rapporteras till Göteborgs kommunfullmäktige.

 • Rekrytering av personal största problemet

  Publicerad 3 januari 2018

  Här kommer en uppdatering om förskolekön i stadsdelen Centrum. Vi svarar bland annat på hur lång kön är idag och vad som händer med ärendet hos skolinspektionen.

 • Protokoll från SDN Centrums möte den 19 december

  Publicerad 20 december 2017

  Platsbristen i Centrums förskolor och vem som ska driva Fridkullagatans äldreboende framöver var några av de punkter som hanterades på årets sista nämndmöte. Under övriga frågor önskade ordförande Anna Sibinska (MP) och 2:e vice ordförande Nina Miskovsky (M) alla en god jul och ett gott nytt år.

 • Här hittar du årets sista nummer av Centrumliv

  Publicerad 11 december 2017

  Nu är årets sista nummer av Centrumliv ute. Följ med till stadsdelens kommande nya plats för kreativitet och möten - och träffa en person som lyckades vända kris till engangemang för sig själv och andra.

 • Nytt nummer av Centrumliv ute

  Publicerad 20 oktober 2017

  I nya numret av Centrumliv träffar vi män som har en klubb för att få prata och hör elever berätta om hur matte inte bara blev lättare utan också kul.

 • Nytt nummer av Centrumliv ute

  Publicerad 2 juni 2017

  I nya numret av Centrumliv träffar vi unga som mött friheten på olika sätt. Pontus, Anton och Malin som nyligen funnit den i ett eget boende, Melissa har upptäckt den i Actionparks betong.

 • Läs nya numret av Centrumliv

  Publicerad 6 april 2017

  Nu har det nya numret av Centrumliv kommit ut. Dialoger, medborgarbudget och förskolan där vi läser för våra barn är i fokus.

 • Gott betyg för Centrums förskolor

  Publicerad 15 mars 2017

  Centrums förskolor får godkänt på alla områden. Det visar den enkät som gjorts bland stadsdelens föräldrar. Men den visar också att det finns en önskan om mer inflytande.

 • Centrums stadsdelsförvaltning får ny direktör

  Publicerad 1 december 2016

  Babbs Edberg blir ny stadsdelsdirektör i SDF Centrum. Det beslutade stadsdelsnämnden på tisdagens sammanträde (29 november). Hon efterträder Birgitta Roos, som går i pension i början av nästa år.

 • Nytt från politikerna i Centrum

  Publicerad 27 oktober 2016

  Budget 2017, stängning av barn- och ungdomsboende samt redovisning till Skolinspektionen. Politikerna i Centrum fattade beslut om detta på nämndens sammanträde 25 oktober.

 • Minskad narkotikaanvändning bland ungdomar i Centrum

  Publicerad 7 oktober 2016

  Ungdomar i Centrum dricker och röker mindre än någonsin tidigare. Dessutom minskar narkotikaanvändningen med tio procent sedan 2013. Det visar en undersökning från Göteborgs Stad om skolelevers drogvanor.

 • Nytt från politikerna i Centrum

  Publicerad 31 augusti 2016

  Stadsdelsnämnden Centrum sammanträdde tisdagen 30 augusti. Här kan du läsa något av det som beslutades.