Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning

Behöver du stöd med anledning av skjutningen vid Beryllgatan?

16 juni 2017 Klicka på denna länk: Här finns information om vilket stöd du kan få

Bemanningsenheten i Askim-Frölunda-Högsbo arbetar med vikarieförsörjning inom områdena äldreomsorg, funktionshinder, förskola, skola, måltidsservice samt medborgarkontoret.

Björkbacken är ett korttidsboende med fokus på rehabilitering. Vi erbjuder rehabilitering till vuxna mellan 18-65 år, som har drabbats av förvärvad hjärnskada i samband med olycka eller sjukdom. Verksamheten är ett komplement till sjukvårdens rehabilitering.

I föräldraguiden finns mycket bra info för dig som är förälder, samlad på ett och samma ställe.

Aktuellt

 • Är du en gymnasieungdom som vill jobba extra i höst?

  Publicerad 20 juni 2017

  I höst fortsätter Askim-Frölunda-Högsbos satsning på Ung Helg, ett projekt där gymnasieungdomar som bor i stadsdelen får möjlighet att jobba några dagar i månaden inom någon av förvaltningens verksamheter. Nu söker Ung Helg dig som vill tjäna extra pengar i höst.

 • Sommarprogram för alla lovlediga barn

  Publicerad 22 maj 2017

  Häng med på nåt kul i sommar! Under sommarlovet finns massor av aktiviteter att välja mellan; utflykter, sport, parkour, pyssel, deckarvandring, riddaräventyr, gratis simskola, hip hop camp och mycket mer.

 • Med anledning av skottlossningen vid Frölunda Kulturhus 17 maj

  Publicerad 18 maj 2017

  Under onsdag kväll 17 maj blev en man skadad i en skottlossning nära Frölunda Kulturhus. Polis larmades och var snabbt på plats efter händelsen. Ärendet omhändertas nu helt av Polisen som också ökar sin närvaro i området under torsdagen för att kunna möta medborgare samt personal i berörda verksamheter.

 • Prova på Capoeira i vår

  Publicerad 23 mars 2017

  Kom och prova på capoeira, en brasiliansk sport där kamp, dans, akrobatik, sång och musik vävs samman. Förutom den fysisk träning är den kulturella delen minst lika viktig i capoeira.

 • Högsbo bibliotek får pris

  Publicerad 23 september 2016

  Författarnas bästa bibliotek 2016 är nu korat, årets pris går till Högsbo bibliotek. – Det är fantastiskt roligt att vi får det här priset. Personalen gör ett jättebra jobb med programarbetet, säger Susanna Månsby, bibliotekschef.

 • Barn på Askimsskolan får gå i gratis kommunal simskola

  Publicerad 2 september 2016

  Under året kommer runt tusen barn från 15 skolor i Göteborg att få gå i simskola – gratis. I Askim-Frölunda Högsbo är det barn på Askimsskolan som kommer att vara med i pilotprojektet. Syftet är bättre dsimkunnighet men också ökad jämlikhet och folkhälsa.

 • Brand i parklekstugan i Positivparken

  Publicerad 2 september 2016

  Under natten till fredag 2 september uppstod en brand i parklekstugan i Positivparken i Frölunda. Brandorsaken är bekräftad, det rörde sig om ett elfel. Huset är och bemanningen är stängd men lekplatsen och parken är tillgängliga för alla besökare.