Samhälle och miljö i Angereds stadsdelsförvaltning

Inom stadsdelsförvaltningen arbetar vi med områden som miljö, hälsa, samhällsplanering, trygghet, kultur och fritid för en hållbar utveckling.

Det är lätt att leva miljövänligt i Angered

Alla Angeredsbor kan göra något för miljön, varje dag. Här hittar du användbar information om hur du kan leva miljövänligt i Göteborg, hur du gör med avfall och återvinning och var närmaste återvinningsstation och miljöstation finns i Angered.

En stadsdel i utveckling

Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där du känner stolthet över din stadsdel och där du kan utvecklas. Vi vill att Angered ska vara en attraktiv stadsdel med mångfald och ett rikt kulturliv där du trivs och känner dig trygg. Barnen ska lämna skolan med godkända betyg, alla som kan ska arbeta och folkhälsan i Angered ska motsvara folkhälsan i resten av Göteborg.

Trygghetsvandringar

Att känna sig trygg i sitt närområde är viktigt. I vissa områden är det fastighetsägare och/eller föreningar som anordnar trygghetsvadringar. I Hammarkullen/Agnesberg ordnar SDF Angered trygghetsvandring, vi samarbetar då bland annat med andra förvaltningar, polis och fastighetsskötare.
Läs mer om våra trygghetsvandringar

Hälsoteket - för bättre hälsa

Hälsoteket arbetar för bättre folkhälsa. De erbjuder dig information och en rad olika aktiviteter som alla är på dagtid och som alltid är gratis. Exempel på aktiviteter är kom-i-gång gympa, yogainspirerad träning, träning för dig som är gravid eller nyss varit gravid, föreläsningar och uppsökande verksamhet.

De har ett nära samarbete med närhälsan, Angereds Närsjukhus, frivilligorganisationer och föreningar i Angered.