Kultur och fritid i Angereds stadsdelsförvaltning

Angered har ett stort utbud inom både kultur- och fritidsområdet. Här finns allt från kulturhuset Blå Stället med sitt stora programutbud till Vättlefjälls orörda natur. Vi har ett rikt föreningsliv, tre bibliotek och en ungdomsverksamhet med något för alla.

Bibliotek

I Angered finns tre bibliotek där du kan låna böcker, musik, filmer och mycket annat. Biblioteken ordnar ofta evenemang och aktiviteter för både vuxna och barn.
Mer information om biblioteken i Angered.
Mer information om bibliotek i Göteborgs Stad.

Kulturskola

Kulturskolan Angered erbjuder en meningsfull fritid för dig mellan 6 och 19 år som bor i Angered. De erbjuder ämnen inom musik, bild, dans och drama som varje läsår avslutas med Cho La Hopfestivalen i maj. Där får du vara med, antingen på scenen eller som publik.
El Sistema - en kör och orkesterskola som träffas tre gånger i veckan är en del av Kulturskolan och ett samarbete med bland annat Göteborgs Symfoniker och Musikhögskolan.
Mer information om Kulturskolan Angered.
Mer information om kulturskolor i Göteborgs Stad.

Ett unikt föreningsliv

Det finns många föreningar i Angered med en bredd på verksamhet som är svår att hitta någon annanstans. Politikerna i Angered har som mål att angeredsborna ska få möjlighet att utveckla föreningslivet ännu mer och satsar därför stora pengar på föreningsstöd. Här finns föreningar för till exempel idrott, kultur, invandrare och pensionärer.
Här hittar du Angereds föreningar.
Sök i föreningsregistret.
Mer information om föreningsstöd i Angered.

Fritidsgårdar i stadsdelen

Fritidsgårdarna erbjuder mötesplatser för ungdomar mellan 13-20 år. Här kan du träffa kompisar, spela spel, gå på filmkvällar och mycket annat.
Mer information om fritidsgårdarna i Angered.
Mer information om träffpunkter för ungdomar i Göteborgs Stad.

GUTS - en mötesplats för tjejer och unga kvinnor

GUTS jobbar för tjejers rättigheter, att de ska ha en givande fritid och få det stöd de behöver och vill ha. I det mysiga vardagsrummet umgås tjejer med nya och gamla vänner. GUTS är alltid öppet tisdag, onsdag och torsdag klockan 16-21 samt andra tider för gruppträffar, stödsamtal och arrangemang. Några aktuella grupper just nu är självförsvar, GIA och körkortsplugg.
Mer information om GUTS.

Gör din röst hörd med Unga påverkar

Har du en idé? Vill du förändra något? Förverkliga en dröm eller förstå hur saker och ting hänger ihop? Hör av dig till Unga påverkar - det som är viktigt för dig är viktigt för oss.

Ungdomssatsningen KulturATOM

Är en del av ungdomssatsningen i Göteborg och ett levande kulturhus och en mötesplats för dig 16-20 år. Här kan du träna streetdance och break, spela in musik i studion och repa i våra replokaler. Du kan även göra egna arrangemang i samarbete med oss i våra lokaler. KulturATOM ligger i Angered centrum och det är gratis att ta del av allt vi har att erbjuda.
Mer information om KulturATOM.

Kulturhuset Blå Stället

Blå Stället ligger mitt i Angered Centrum och är en mötesplats för dig som är intresserad av musik, hantverk, samtal om samhället, teater, konst, barnaktiviteter, litteratur, filosofi och mycket mer. Här finns verkstäder för eget skapande och du kan ta del av andras kunskap på många olika sätt. I samarbete med bland andra Blå Ställets Vänner, föreningar, högskolor och studieförbund ordnas program nästan varje dag.

Blå Stället är i ständig dialog med föreningar och med engagerade människor i nordost. Nätverket Blå Ställets Vänner uppstod just ur dialogen. Dialogen är ett sätt att få in nya friska krafter i huset och låta de som huset är till för vara med och påverka Blå Ställets inriktning.
I huset finns också Angereds Bibliotek, Angereds Teater, Angereds Bio, Restaurang Kultur på burk och Medborgarkontor.

Mer information om Blå Stället.

Fältgruppen Angered finns där ungdomar finns

Fältgruppen Angered är en uppsökande verksamhet som vänder sig till ungdomar mellan 10–20 år. Att vi arbetar uppsökande innebär att vi vistas i de miljöer där ungdomarna befinner sig vilket kan vara allt från det lokala torget, fotbollsplanen, skolgården eller vid sjön på sommaren. För att kunna möta ungdomarna i deras miljöer arbetar vi både dagtid, kvällar och helger.
Mer information om Fältgruppen Angered.

För dig som är senior

Som senior i Angered kan du ta del av mycket vardagskultur för äldre. Det finns också träffpunkter för seniorer.
Mer information träffpunkter för dig som är senior.

Organisation och ledning

Mer information om förvaltningens organisation och ledning.