Foto: Mats Udde

Angereds stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Vi flaggar på Sverigefinnarnas dag

  Publicerad 20 februari 2018

  Den 24 februari är det Sverigefinnarnas dag, och då flaggar vi. Sverigefinländare är ett samlingsbegrepp för de som är bosatta i Sverige och som härstammar från Finland. Sverigefinne är en undergrupp till Sverigefinländare, och är den som har status som nationell minoritet.

 • Positiv utveckling av betygsresultaten för niondeklassare i Angered

  Publicerad 14 februari 2018

  Höstterminens betygsresultat för eleverna i årskurs nio är klart. På Angereds kommunala skolor är det fler elever som har gymnasiebehörighet jämfört med höstterminen 2016. Även meritvärdet har ökat och andelen elever med godkänt betyg i alla ämnen ligger kvar på samma nivå som höstterminen 2016.

 • Trygghetsmässor i Angered- en mötesplats för dialog

  Publicerad 8 februari 2018

  I Angered är arbetet med att öka tryggheten en prioriterad fråga. En viktig del i arbetet är att lyssna in vad invånarna själva tycker skapar otrygghet och i dialog med dem komma fram till hur man tillsammans kan öka tryggheten och trivseln i området.

 • Angered flaggar på Samernas nationaldag

  Publicerad 6 februari 2018

  Den 6 februari är det samernas nationaldag, och då flaggar vi. Samernas nationaldag eller Samefolkets dag firas sedan 1993 för att hedra minnet av det första samiska landsmötet som hölls i Trondheim den 6 februari 1917.

 • Angered uppmärksammar Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

  Publicerad 5 februari 2018

  På internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning, tisdagen den 6 februari, uppmärksammas frågan och det viktiga arbete som görs i stadsdelen. Välkommen till filmvisning och samtal på Blå Stället kl 18 och möt ungdomar från Angered, Jamila Said Musse, verksam mot könsstympning både lokalt i Angered och internationellt, journalisten Fatma Naib med flera.

 • Internutredning tillsatt på Vättleskolan 4-9

  Publicerad 31 januari 2018

  Vättleskolan 4-9 i Angered har blivit granskad av Uppdrag Granskning. Fokus är inställda lektioner och hur närvaroregistreringen på Vättleskolan fungerar.

 • Tryggheten ökar i Angered

  Publicerad 18 januari 2018

  Nästan 8 av 10 som bor i stadsdelen Angered känner sig mycket eller ganska trygga i området där de bor, visar den senaste trygghetsundersökningen som gjordes hösten 2017. I mätningen som gjordes 2016 var motsvarande siffra 7 av 10. Tryggheten ökar i samtliga delområden i stadsdelen, från Hjällbo i söder till Lövgärdet i norr.

 • Trygghetsmässa i Angered centrum lockade många

  Publicerad 15 december 2017

  Många Angeredsbor tog chansen att träffa olika verksamheter förra veckan när det var trygghetsmässa i gallerian i Angered centrum. Olika verksamheter i stadsdelen samlades för att prata med invånare och besökare i Angered.

 • Lövgärdesskolan för alla världens ungar

  Publicerad 11 december 2017

  Under senaste månaden har elever i årskurs 4 på Lövgärdesskolan i Angered arbetat med ”Barn är inte till salu”, som är årets tema för Musikhjälpen. Skolans arbete uppmärksammas bland annat av SVT och Sveriges Radios program Musikhjälpen i Umeå. Idag, måndag den 11 december, kl 18-20 arrangerar eleverna ”En kväll i Lövgärdesskolan för alla världens ungar”.

 • ”Vi vill veta vad invånarna i Angered tycker om tryggheten”

  Publicerad 7 december 2017

  Det säger Lisa Pedersen, chef för trygghetssamordningen i Angered stadsdelsförvaltning. Därför bjuder stadsdelsförvaltningen Angered, tillsammans med andra aktörer, in till trygghetsmässa i Angered centrum torsdag 7/12.

 • Julen på Blå Stället

  Publicerad 30 november 2017

  Snart är det jul igen och adventsstjärnor och julgranar lyser upp vintermörkret. På Kulturhuset Blå Stället är det flera tomteverkstäder i december för hela familjen och traditionella aktiviteter som gammaldags jul.

 • Hälsoteket- en väg till bättre hälsa

  Publicerad 29 november 2017

  I Angered satsas det extra mycket på att invånarna ska må bättre. Mindre skillnader i hälsa bidrar till bättre livsvillkor och mer jämlikhet mellan invånarna.

 • Elavbrott i stora delar av stadsdelen Angered

  Publicerad 28 november 2017

  Stora delar av stadsdelen Angered blev strömlöst på tisdag förmiddag. Strömmen kom tillbaka till delar av stadsdelen efter ca 45 min. Enligt Göteborg Energi beräknas strömmen vara tillbaka i hela området ca klockan 12.

 • ​Ungdomarnas tur i Angered

  Publicerad 23 november 2017

  Välkommen till en dag skapad av ungdomar med ungdomar som fokuserar på demokrati, makt och samhällsfrågor. På plats finns bland andra Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande, stadsdelsdirektörerna från Angered och Östra Göteborg och många fler. Nu är det Vår tur – ungdomarnas tur – i Angered och Östra Göteborg.

 • En vecka i kärlekens tecken på Lövgärdesskolan i Angered

  Publicerad 21 november 2017

  Frihet och kärlek står på elevernas scheman när Kärleksveckan arrangeras för andra året i rad på Lövgärdesskolan. På torsdag den 23 november kl 14-16 är det vernissage på skolan där eleverna får visa sina föräldrar, vänner och Lövgärdesbor vad de jobbat med under veckan.

 • 2017 års vinnare av kulturpriset och idrotts- och föreningsstipendium

  Publicerad 17 november 2017

  Varje år delas Angereds kulturpris och idrotts- och föreningsstipendium ut av stadsdelsnämnden i Angered. Priserna är till för att stödja, uppmuntra och belöna personer inom olika kulturområden och inom idrotts- och föreningsverksamhet. I går delades priserna för 2017 ut.

 • Tillgänglighet är viktigt för kulturskolan i Angered

  Publicerad 14 november 2017

  I Angered jobbar kultur och fritid för att skapa möjligheter för alla att delta i olika former för aktiviteter på sin fritid. Att tillgängliggöra aktiviteter på kulturskolan för barn med funktionsvariationer är ett viktigt led i detta.

 • Samordnade insatser ska stärka tryggheten i Angered

  Publicerad 10 november 2017

  Under hösten har det varit flera händelser i delar av stadsdelen Angered i Göteborg. På grund av detta kommer stadsdelsförvaltningen under kommande vecka göra insatser som ska stärka tryggheten ytterligare.

 • Inbjudan till ljusinvigning av tunnel i Rannebergen

  Publicerad 20 oktober 2017

  Tisdagen den 24 oktober invigs gångtunneln mellan Vättleskolan och Rannebergsskolan med ljus och konst. Tunneln lyses upp med ljuslyktor som elever från båda skolorna har skapat.

 • Unga påverkar utvecklingen i Angered

  Publicerad 18 oktober 2017

  Att ge ungdomar möjlighet till inflytande och delaktighet i samhällets utveckling är en viktig fråga, dels för att skapa tillit till det demokratiska systemet och för att kunna utveckla ett hållbart samhälle. I Angered arbetar vi med att öka ungdomar delaktighet och inflytande på olika sätt.

 • Aktivitetshus öppnas i Hammarkullen

  Publicerad 17 oktober 2017

  Förra veckan invigdes Hammarkullens nya aktivitetshus. Verksamheten är en av stadsdelens satsningar på att skapa en trygg och hälsofrämjande livsmiljö i Hammarkullen.

 • Skolfam gör skillnad för familjehemsplacerade barn

  Publicerad 10 oktober 2017

  Skolfam är en förebyggande arbetsmodell som syftar till att förbättra skolresultat för barn som bor i familjehem och som går i grundskolan årskurs F-9. Syftet är att öka barnens förutsättningar till goda skolresultat och därmed skapa bättre livschanser och möjligheter till ett bra liv i samhället.