Foto: Mats Udde

Angereds stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Internutredning på Vättleskolan 4-9 är avslutad

  Publicerad 19 mars 2018

  I januari 2018 fick sektor utbildning i Angered kännedom om att elever på Vättleskolan 4-9 eventuellt inte har fått sin garanterade undervisningstid. Ledningsgruppen i sektor utbildning inledde därför den 30 januari i år en internutredning som nu är klar.

 • Invigning av Fixoteket i Hammarkullen

  Publicerad 16 mars 2018

  På tisdag 20 mars är det dags för invigning av Fixoteket i Hammarkullen. Förra året smygöppnades det första Fixoteket i Rannebergen och i år utökar Angered med en till.

 • Sparåtgärderna i Angered mildrades

  Publicerad 12 mars 2018

  Vid ett extrainsatt nämndmöte måndagen den 12 mars fattade Angereds stadsdelsnämnd beslut om handlingsplan för budget i balans. En förbättrad ekonomi och ett tillskott från nämndens egna kapital gör att förslaget på sparåtgärder motsvarande 100 miljoner kronor mildrades till cirka 88,5 miljoner.

 • Invigning av Aktivitetshuset Hammarkullen

  Publicerad 2 mars 2018

  Tisdagen den 6 mars kl. 17 är det dags för den officiella invigningen av Aktivitetshuset i Hammarkullen. I lokalerna, fördelade på hela 600 kvadratmeter, finns gott om plats för föreningar, nätverk och hyresgäster att mötas och samlas kring olika aktiviteter.

 • Vi flaggar på Sverigefinnarnas dag

  Publicerad 20 februari 2018

  Den 24 februari är det Sverigefinnarnas dag, och då flaggar vi. Sverigefinländare är ett samlingsbegrepp för de som är bosatta i Sverige och som härstammar från Finland. Sverigefinne är en undergrupp till Sverigefinländare, och är den som har status som nationell minoritet.

 • Positiv utveckling av betygsresultaten för niondeklassare i Angered

  Publicerad 14 februari 2018

  Höstterminens betygsresultat för eleverna i årskurs nio är klart. På Angereds kommunala skolor är det fler elever som har gymnasiebehörighet jämfört med höstterminen 2016. Även meritvärdet har ökat och andelen elever med godkänt betyg i alla ämnen ligger kvar på samma nivå som höstterminen 2016.

 • Trygghetsmässor i Angered- en mötesplats för dialog

  Publicerad 8 februari 2018

  I Angered är arbetet med att öka tryggheten en prioriterad fråga. En viktig del i arbetet är att lyssna in vad invånarna själva tycker skapar otrygghet och i dialog med dem komma fram till hur man tillsammans kan öka tryggheten och trivseln i området.

 • Angered flaggar på Samernas nationaldag

  Publicerad 6 februari 2018

  Den 6 februari är det samernas nationaldag, och då flaggar vi. Samernas nationaldag eller Samefolkets dag firas sedan 1993 för att hedra minnet av det första samiska landsmötet som hölls i Trondheim den 6 februari 1917.

 • Angered uppmärksammar Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

  Publicerad 5 februari 2018

  På internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning, tisdagen den 6 februari, uppmärksammas frågan och det viktiga arbete som görs i stadsdelen. Välkommen till filmvisning och samtal på Blå Stället kl 18 och möt ungdomar från Angered, Jamila Said Musse, verksam mot könsstympning både lokalt i Angered och internationellt, journalisten Fatma Naib med flera.

 • Internutredning tillsatt på Vättleskolan 4-9

  Publicerad 31 januari 2018

  Vättleskolan 4-9 i Angered har blivit granskad av Uppdrag Granskning. Fokus är inställda lektioner och hur närvaroregistreringen på Vättleskolan fungerar.

 • Tryggheten ökar i Angered

  Publicerad 18 januari 2018

  Nästan 8 av 10 som bor i stadsdelen Angered känner sig mycket eller ganska trygga i området där de bor, visar den senaste trygghetsundersökningen som gjordes hösten 2017. I mätningen som gjordes 2016 var motsvarande siffra 7 av 10. Tryggheten ökar i samtliga delområden i stadsdelen, från Hjällbo i söder till Lövgärdet i norr.

 • Trygghetsmässa i Angered centrum lockade många

  Publicerad 15 december 2017

  Många Angeredsbor tog chansen att träffa olika verksamheter förra veckan när det var trygghetsmässa i gallerian i Angered centrum. Olika verksamheter i stadsdelen samlades för att prata med invånare och besökare i Angered.

 • Lövgärdesskolan för alla världens ungar

  Publicerad 11 december 2017

  Under senaste månaden har elever i årskurs 4 på Lövgärdesskolan i Angered arbetat med ”Barn är inte till salu”, som är årets tema för Musikhjälpen. Skolans arbete uppmärksammas bland annat av SVT och Sveriges Radios program Musikhjälpen i Umeå. Idag, måndag den 11 december, kl 18-20 arrangerar eleverna ”En kväll i Lövgärdesskolan för alla världens ungar”.

 • ”Vi vill veta vad invånarna i Angered tycker om tryggheten”

  Publicerad 7 december 2017

  Det säger Lisa Pedersen, chef för trygghetssamordningen i Angered stadsdelsförvaltning. Därför bjuder stadsdelsförvaltningen Angered, tillsammans med andra aktörer, in till trygghetsmässa i Angered centrum torsdag 7/12.

 • Julen på Blå Stället

  Publicerad 30 november 2017

  Snart är det jul igen och adventsstjärnor och julgranar lyser upp vintermörkret. På Kulturhuset Blå Stället är det flera tomteverkstäder i december för hela familjen och traditionella aktiviteter som gammaldags jul.

 • Hälsoteket- en väg till bättre hälsa

  Publicerad 29 november 2017

  I Angered satsas det extra mycket på att invånarna ska må bättre. Mindre skillnader i hälsa bidrar till bättre livsvillkor och mer jämlikhet mellan invånarna.

 • Elavbrott i stora delar av stadsdelen Angered

  Publicerad 28 november 2017

  Stora delar av stadsdelen Angered blev strömlöst på tisdag förmiddag. Strömmen kom tillbaka till delar av stadsdelen efter ca 45 min. Enligt Göteborg Energi beräknas strömmen vara tillbaka i hela området ca klockan 12.

 • ​Ungdomarnas tur i Angered

  Publicerad 23 november 2017

  Välkommen till en dag skapad av ungdomar med ungdomar som fokuserar på demokrati, makt och samhällsfrågor. På plats finns bland andra Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande, stadsdelsdirektörerna från Angered och Östra Göteborg och många fler. Nu är det Vår tur – ungdomarnas tur – i Angered och Östra Göteborg.

 • En vecka i kärlekens tecken på Lövgärdesskolan i Angered

  Publicerad 21 november 2017

  Frihet och kärlek står på elevernas scheman när Kärleksveckan arrangeras för andra året i rad på Lövgärdesskolan. På torsdag den 23 november kl 14-16 är det vernissage på skolan där eleverna får visa sina föräldrar, vänner och Lövgärdesbor vad de jobbat med under veckan.

 • 2017 års vinnare av kulturpriset och idrotts- och föreningsstipendium

  Publicerad 17 november 2017

  Varje år delas Angereds kulturpris och idrotts- och föreningsstipendium ut av stadsdelsnämnden i Angered. Priserna är till för att stödja, uppmuntra och belöna personer inom olika kulturområden och inom idrotts- och föreningsverksamhet. I går delades priserna för 2017 ut.

 • Tillgänglighet är viktigt för kulturskolan i Angered

  Publicerad 14 november 2017

  I Angered jobbar kultur och fritid för att skapa möjligheter för alla att delta i olika former för aktiviteter på sin fritid. Att tillgängliggöra aktiviteter på kulturskolan för barn med funktionsvariationer är ett viktigt led i detta.