Foto: Mats Udde

Angereds stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Nytorpsskolan är med i Uppdrag Granskning 18 april

  Publicerad 17 april 2018

  Den 18 april kommer Uppdrag Granskning att sända ett inslag som handlar om att segregationen ökar i svenska skolor och att skolor med dåligt rykte och sjunkande resultat tappar elever. Nytorpsskolan kommer att vara med i inslaget.

 • Unikt beslut om interreligiöst råd - för ömsesidig respekt

  Publicerad 6 april 2018

  21 religiösa ledare från 14 församlingar och en religiös förening beslutade onsdagen den 4 april enhälligt att i samverkan med Angereds stadsdelsnämnd inrätta ett interreligiöst råd med namnet ”Interreligiösa rådet i Angered – tro och respekt”.

 • Nobelpristagare besökte elever i Angered

  Publicerad 29 mars 2018

  Beatrice Fihn, uppvuxen i Angered, fick ta emot Nobels fredspris i Olso 2017 för sitt och Ican:s arbete med att avskaffa kärnvapen i världen. På torsdagen var hon tillbaka på Vättleskolan i Angered där hon själv har gått i skolan och träffade elever och lärare.

 • Internutredning på Vättleskolan 4-9 är avslutad

  Publicerad 19 mars 2018

  I januari 2018 fick sektor utbildning i Angered kännedom om att elever på Vättleskolan 4-9 eventuellt inte har fått sin garanterade undervisningstid. Ledningsgruppen i sektor utbildning inledde därför den 30 januari i år en internutredning som nu är klar.

 • Invigning av Fixoteket i Hammarkullen

  Publicerad 16 mars 2018

  På tisdag 20 mars är det dags för invigning av Fixoteket i Hammarkullen. Förra året smygöppnades det första Fixoteket i Rannebergen och i år utökar Angered med en till.

 • Sparåtgärderna i Angered mildrades

  Publicerad 12 mars 2018

  Vid ett extrainsatt nämndmöte måndagen den 12 mars fattade Angereds stadsdelsnämnd beslut om handlingsplan för budget i balans. En förbättrad ekonomi och ett tillskott från nämndens egna kapital gör att förslaget på sparåtgärder motsvarande 100 miljoner kronor mildrades till cirka 88,5 miljoner.

 • Invigning av Aktivitetshuset Hammarkullen

  Publicerad 2 mars 2018

  Tisdagen den 6 mars kl. 17 är det dags för den officiella invigningen av Aktivitetshuset i Hammarkullen. I lokalerna, fördelade på hela 600 kvadratmeter, finns gott om plats för föreningar, nätverk och hyresgäster att mötas och samlas kring olika aktiviteter.

 • Vi flaggar på Sverigefinnarnas dag

  Publicerad 20 februari 2018

  Den 24 februari är det Sverigefinnarnas dag, och då flaggar vi. Sverigefinländare är ett samlingsbegrepp för de som är bosatta i Sverige och som härstammar från Finland. Sverigefinne är en undergrupp till Sverigefinländare, och är den som har status som nationell minoritet.

 • Positiv utveckling av betygsresultaten för niondeklassare i Angered

  Publicerad 14 februari 2018

  Höstterminens betygsresultat för eleverna i årskurs nio är klart. På Angereds kommunala skolor är det fler elever som har gymnasiebehörighet jämfört med höstterminen 2016. Även meritvärdet har ökat och andelen elever med godkänt betyg i alla ämnen ligger kvar på samma nivå som höstterminen 2016.

 • Trygghetsmässor i Angered- en mötesplats för dialog

  Publicerad 8 februari 2018

  I Angered är arbetet med att öka tryggheten en prioriterad fråga. En viktig del i arbetet är att lyssna in vad invånarna själva tycker skapar otrygghet och i dialog med dem komma fram till hur man tillsammans kan öka tryggheten och trivseln i området.

 • Angered flaggar på Samernas nationaldag

  Publicerad 6 februari 2018

  Den 6 februari är det samernas nationaldag, och då flaggar vi. Samernas nationaldag eller Samefolkets dag firas sedan 1993 för att hedra minnet av det första samiska landsmötet som hölls i Trondheim den 6 februari 1917.

 • Angered uppmärksammar Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

  Publicerad 5 februari 2018

  På internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning, tisdagen den 6 februari, uppmärksammas frågan och det viktiga arbete som görs i stadsdelen. Välkommen till filmvisning och samtal på Blå Stället kl 18 och möt ungdomar från Angered, Jamila Said Musse, verksam mot könsstympning både lokalt i Angered och internationellt, journalisten Fatma Naib med flera.

 • Internutredning tillsatt på Vättleskolan 4-9

  Publicerad 31 januari 2018

  Vättleskolan 4-9 i Angered har blivit granskad av Uppdrag Granskning. Fokus är inställda lektioner och hur närvaroregistreringen på Vättleskolan fungerar.

 • Tryggheten ökar i Angered

  Publicerad 18 januari 2018

  Nästan 8 av 10 som bor i stadsdelen Angered känner sig mycket eller ganska trygga i området där de bor, visar den senaste trygghetsundersökningen som gjordes hösten 2017. I mätningen som gjordes 2016 var motsvarande siffra 7 av 10. Tryggheten ökar i samtliga delområden i stadsdelen, från Hjällbo i söder till Lövgärdet i norr.

 • Trygghetsmässa i Angered centrum lockade många

  Publicerad 15 december 2017

  Många Angeredsbor tog chansen att träffa olika verksamheter förra veckan när det var trygghetsmässa i gallerian i Angered centrum. Olika verksamheter i stadsdelen samlades för att prata med invånare och besökare i Angered.

 • Lövgärdesskolan för alla världens ungar

  Publicerad 11 december 2017

  Under senaste månaden har elever i årskurs 4 på Lövgärdesskolan i Angered arbetat med ”Barn är inte till salu”, som är årets tema för Musikhjälpen. Skolans arbete uppmärksammas bland annat av SVT och Sveriges Radios program Musikhjälpen i Umeå. Idag, måndag den 11 december, kl 18-20 arrangerar eleverna ”En kväll i Lövgärdesskolan för alla världens ungar”.

 • ”Vi vill veta vad invånarna i Angered tycker om tryggheten”

  Publicerad 7 december 2017

  Det säger Lisa Pedersen, chef för trygghetssamordningen i Angered stadsdelsförvaltning. Därför bjuder stadsdelsförvaltningen Angered, tillsammans med andra aktörer, in till trygghetsmässa i Angered centrum torsdag 7/12.

 • Julen på Blå Stället

  Publicerad 30 november 2017

  Snart är det jul igen och adventsstjärnor och julgranar lyser upp vintermörkret. På Kulturhuset Blå Stället är det flera tomteverkstäder i december för hela familjen och traditionella aktiviteter som gammaldags jul.