Foto: Lena Carlsson

Angereds stadsdelsförvaltning

Angered ligger i nordöstra Göteborg och här bor ungefär 51 000 personer med ursprung från över hundra olika länder. Här finns miljonprogramsområden, småhusbebyggelse, landsbygd och storslagen natur.

Aktuellt

 • På El Sistema i Angered är alla välkomna

  Publicerad 26 oktober 2016

  Flera gånger i veckan träffas barn och ungdomar för att spela i orkester och sjunga i kör. För familjen från Kosovo har El Sistema i Angered fungerat som en dörröppnare, till nya vänner och till det svenska språket.

 • Nya platser i Angered för korttidsboende

  Publicerad 25 oktober 2016

  Behovet av korttidsplatser i staden är stort och idag har staden höga kostnader för personer på sjukhus som är klara med sin vård men behöver mer tid innan hen går hem. Därför behöver vi fler korttidsplatser. Hammarhus har de senaste åren haft svårt att hyra ut lägenheter för personer med ett permanent beslut för äldreboende och hälften av platserna kommer nu att göras om till korttidsplatser.

 • Göteborg satsar på Hammarkullen

  Publicerad 21 oktober 2016

  Nu tar vi nya steg i utvecklingen av Hammarkullen. Större lokaler för biblioteket och medborgarkontoret, personal i Hammarparken och nya bostäder är några av sakerna som är på gång. Det är mycket och stort, därför bygger vi snart en lokal där alla kan träffas och prata om allt som händer i området.

 • Höstlov i Angered

  Publicerad 19 oktober 2016

  Under höstlovet i Angered och Göteborg finns det många aktiviteter och evenemang för lovlediga barn och unga.

 • Hammarkullens parklek och Minimix invigs 20 oktober

  Publicerad 18 oktober 2016

  Mellan bostadshusen vid Hammarkulletorget ligger Hammarparken. Här finns bland annat lekplats, utegym, grillar och bollplaner och nu också en parklek där pedagoger håller i aktiviteter för barn i åldrarna 0-9 år. Den 20 oktober invigs parkleken tillsammans med fritidsverksamheten Minimix, som flyttat in i samma lokal.

 • Information med anledning av måndagens händelse i Lövgärdet

  Publicerad 13 september 2016

  I måndags eftermiddag hittades en skadad man i Lövgärdet. Mycket tyder på att han har blivit skjuten. Polisen utreder händelsen. Under tisdagen och kvällen kommer stadsdelens fältassistenter att finnas på plats för att möta oroliga invånare i Lövgärdet. Du kan också besöka medborgarkontoren i Angered centrum och Hammarkullen.