Foto: Mats Udde

Angereds stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • Betygsresultatet för niondeklassare i Angereds kommunala skolor är nu klart

  Publicerad 21 juni 2017

  En kontinuerlig skolgång är grunden för bra skolresultat. Det visar betygsresultaten för vårterminen 2017. Samtidigt har andelen elever med gymnasiebehörighet, andelen elever med godkänt betyg i alla ämnen och det genomsnittliga meritvärdet minskat i Angereds kommunala skolor.

 • Förnyat medborgarlöfte i Angered ska öka tryggheten i offentliga miljöer

  Publicerad 14 juni 2017

  Under två år har polisen och stadsdelsförvaltningen haft medborgarlöfte om störande mopedåkning i Angered. Trygghetsundersökningar visar att Angeredsborna upplever att satsningen har gett resultat. Nu utlovas aktiviteter för att öka tryggheten i offentliga miljöer, särskilt i Angereds centrum.

 • Skapande skola-projekt på Långmosseskolan i Angered

  Publicerad 22 maj 2017

  Under läsåret har Långmosseskolan arbetat med ett Skapande skola-projekt som heter Hälsa och Hållbarhet. Det är en förlängning på det arbete skolan tidigare gjort kring hälsa där skolan har tilldelats guldcertifiering i HUGA.

 • Minnesstund på Lövgärdesskolan

  Publicerad 18 maj 2017

  I onsdags samlades elever och medarbetare på Lövgärdesskolan tillsammans med anhöriga för att minnas läraren som tragiskt gick bort förra veckan.

 • Så arbetar stadsdelen efter skjutningen i Lövgärdet

  Publicerad 12 maj 2017

  I går blev en ung lärarvikarie blev skjuten utanför Lövgärdesskolan i Angered. Detta är en uppslitande och tragisk händelse för alla i stadsdelen. Nu är det viktigt att alla får möjlighet att sörja och att vi gör allt vi kan för att stötta de som berörts av det förfärliga som hänt, säger Rickard Ernebäck, tf stadsdelsdirektör.

 • Ett steg närmare kortare arbetsvecka i Lövgärdet

  Publicerad 28 april 2017

  Angereds stadsdelsförvaltning har beviljats två miljoner kronor i stimulansmedel för att prova nya arbetssätt inom socialtjänsten, bland annat genom att införa 30-timmars arbetsvecka på försök. Beslutet om stimulansmedel är ett första steg mot att prova 30-timmars arbetsvecka. Innan försöket kan inledas måste frågan tas upp i personalutskottet och kollektiv slutas.

 • Oro i Hammarkullen i helgen

  Publicerad 10 april 2017

  I helgen har det varit oroligt i Hammarkullen. Stadsdelen arbetar tillsammans med polisen för att skapa trygghet och minska brottsligheten.

 • Det handlar om kärlek på Lövgärdesskolan

  Publicerad 27 mars 2017

  Den här veckan står kärlek och frihet i fokus på Lövgärdesskolan. Frihet att välja vem man vill vara tillsammans med, vad man vill göra på sin fritid och vad man vill utbilda sig till. – Det är viktigt att veta att alla har samma rättigheter och att alla har rätt att själva välja sitt eget liv, säger Marika Andersson, rektor på Lövgärdesskolan. Kärleksveckan avslutas med vernissage kl 15.30–17 på fredag eftermiddag då eleverna får visa sina föräldrar och vänner vad de jobbat med under veckan.

 • Stadsrevisionen kritiserar Stadsdelsnämnden Angered

  Publicerad 8 mars 2017

  Göteborgs Stads revision kritiserar i sin rapport idag, Stadsdelsnämnden Angered när det gäller helheten, det vill säga mängden av områden där förvaltningen har problem. Områden som revisionen ser särskilt allvarligt på är brandskydd, arbetsmiljö och handläggningen av hemvårdsbidrag och kontanthantering. En del av detta har visat sig i samband visselblåsningarna i höstas.

 • Angered flaggar på Sverigefinnarnas dag

  Publicerad 24 februari 2017

  I dag fredag 24 februari är det Sverigefinnarnas dag och vi flaggar för att uppmärksamma den sverigefinska befolkningen som är en av fem nationella minoriteter.

 • Återkrav och polisanmälan

  Publicerad 8 februari 2017

  Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och Sjukvård anlitade under 2016 konsultbolaget Caput AB för utbildning av medarbetare och chefer. Uppdraget blev nästan dubbelt så dyrt som det angavs i upphandlingen och betalades i förskott. I höstas avslutade förvaltningen samarbetet med konsulten innan alla utbildningar var genomförda. Stadsdelsförvaltningen skickade i måndags (2017-02-06) ett krav till Caput AB för de utbildningstillfällen och handledningar, som inte genomförts.

 • Nämndmöte med tema kvalitetsutveckling av maten i Angered

  Publicerad 20 januari 2017

  Nämndmötet den 17 januari hade kvalitetsutveckling av maten i Angered som tema men även etablering av tillfälliga utbildningslokaler vid Bergums skola och ny familjecentral på Vaniljgatan 27 i Lövgärdet togs upp.

 • Sektorschef slutar i Angered

  Publicerad 21 december 2016

  Chefen för sektor Äldreomsorg samt Hälso- och Sjukvård har sagt upp sig från sin tjänst.