Foto: Mats Udde

Angereds stadsdelsförvaltning

Aktuellt

 • 3000 böcker delas ut till barnen i Angered

  Publicerad 18 september 2017

  Det är viktigt att barn läser. Därför delar biblioteken i Angered ut bokpåsar till alla barn som går i förskoleklass i stadsdelen Angered i Göteborg. Nu har förskoleklasserna i Hjällbo fått de första bokpåsarna.

 • Lex Sarah-anmälan om handläggning inom socialtjänsten

  Publicerad 6 september 2017

  Socialtjänsten i Angered har gjort en lex Sarah-anmälan om socialtjänstens egen hantering av ärendet med en person som sökt hjälp. Personen har varit i kontakt med flera olika enheter inom socialtjänsten.

 • Anmälan om felaktighet i upphandling

  Publicerad 30 augusti 2017

  Göteborgs Stads visselblåsarfunktion utreder just nu en konsultupphandling som gjorts för att arrangera Stadsdelsförvaltningen Angereds Chefsdagar i oktober 2016.

 • Fel på skolkorten för läsåret 2017/2018 i Angered

  Publicerad 11 augusti 2017

  Alla grundskoleelever i Angered har tyvärr fått skolkort med felaktiga födelsedatum och många har felaktig giltighetstid. Vi beklagar verkligen detta och jobbar med att rätta till problemet.

 • Växthuset öppet i Gårdsten

  Publicerad 26 juli 2017

  Stadsdelsförvaltningen finns tillgängliga i Växthuset på Lindgården 37 i Gårdsten.

 • Rån i Eriksbo

  Publicerad 24 juli 2017

  I går kväll, 23 juli, var det ett rån i en butik i Eriksbo. Krisstödjare rör sig i området för att prata med de boende.

 • Gårdsten i helgen

  Publicerad 21 juli 2017

  Det kommer vara öppet i Växthuset i Lindgården klockan 13-15 lördag och söndag. I kväll kommer de boende ha en samling klockan 19 för att hedra de avlidna.

 • Brand i Gårdsten

  Publicerad 20 juli 2017

  På morgonen idag 20 juli, brann det i en lägenhet i Gårdsten. En mamma och tre barn avled i samband med lägenhetsbranden.

 • Sommaraktiviteter i hela staden- varje dag!

  Publicerad 18 juli 2017

  I år satsar Göteborgs Stad tillsammans med många av stadens föreningar för att göra sommarlovet till något alldeles extra. Syftet är att alla ska få vara med om roliga och spännande upplevelser under sommaren, oavsett var de bor.

 • Västtrafik utökar kollektivtrafiken

  Publicerad 6 juli 2017

  Under 2018 statsar Västtrafik på ökat resande med kollektivtrafik och bättre framkomlighet. Det innebär en del förbättringar av kollektivtrafiken i Angered och en ökad tillgänglighet för Angeredsborna till andra delar av staden.

 • Betygsresultatet för niondeklassare i Angereds kommunala skolor är nu klart

  Publicerad 21 juni 2017

  En kontinuerlig skolgång är grunden för bra skolresultat. Det visar betygsresultaten för vårterminen 2017. Samtidigt har andelen elever med gymnasiebehörighet, andelen elever med godkänt betyg i alla ämnen och det genomsnittliga meritvärdet minskat i Angereds kommunala skolor.

 • Förnyat medborgarlöfte i Angered ska öka tryggheten i offentliga miljöer

  Publicerad 14 juni 2017

  Under två år har polisen och stadsdelsförvaltningen haft medborgarlöfte om störande mopedåkning i Angered. Trygghetsundersökningar visar att Angeredsborna upplever att satsningen har gett resultat. Nu utlovas aktiviteter för att öka tryggheten i offentliga miljöer, särskilt i Angereds centrum.

 • Skapande skola-projekt på Långmosseskolan i Angered

  Publicerad 22 maj 2017

  Under läsåret har Långmosseskolan arbetat med ett Skapande skola-projekt som heter Hälsa och Hållbarhet. Det är en förlängning på det arbete skolan tidigare gjort kring hälsa där skolan har tilldelats guldcertifiering i HUGA.

 • Minnesstund på Lövgärdesskolan

  Publicerad 18 maj 2017

  I onsdags samlades elever och medarbetare på Lövgärdesskolan tillsammans med anhöriga för att minnas läraren som tragiskt gick bort förra veckan.

 • Så arbetar stadsdelen efter skjutningen i Lövgärdet

  Publicerad 12 maj 2017

  I går blev en ung lärarvikarie blev skjuten utanför Lövgärdesskolan i Angered. Detta är en uppslitande och tragisk händelse för alla i stadsdelen. Nu är det viktigt att alla får möjlighet att sörja och att vi gör allt vi kan för att stötta de som berörts av det förfärliga som hänt, säger Rickard Ernebäck, tf stadsdelsdirektör.

 • Ett steg närmare kortare arbetsvecka i Lövgärdet

  Publicerad 28 april 2017

  Angereds stadsdelsförvaltning har beviljats två miljoner kronor i stimulansmedel för att prova nya arbetssätt inom socialtjänsten, bland annat genom att införa 30-timmars arbetsvecka på försök. Beslutet om stimulansmedel är ett första steg mot att prova 30-timmars arbetsvecka. Innan försöket kan inledas måste frågan tas upp i personalutskottet och kollektiv slutas.