Foto: Lo Birgersson

Social resursförvaltning

Social resursförvaltning erbjuder dig som bor i Göteborg många olika tjänster inom det sociala området, som ett stöd till stadsdelarna. Under Våra verksamheter kan du se hela vårt utbud.

Aktuellt

 • Pressmeddelande: Lättare att göra rätt för tobakshandlare

  Publicerad 23 februari 2017

  -Vi vill ju att det ska vara lätt att göra rätt, säger Pernilla Gilvad, samordnare för kommunens tillsyn av tobaks- och folkölsförsäljning. Under förra året gjorde tillståndsenheten besök hos i stort sett alla handlare som säljer tobak i Göteborg. Det blev uppenbart att många inte har koll på vad de har för rättigheter och skyldigheter enligt lagen.

 • Social resursförvaltning får pris för Hitta rätt!

  Publicerad 1 februari 2017

  Hitta rätt, stadens utbildningsmaterial för ensamkommande barn och unga, får Psynkpriset – för förtjänstfulla insatser kring barn och ungas psykiska hälsa. Läs mer i Vårt Göteborg

 • Unik metodbok för att även de utan tal ska kunna ge sin syn på stadens service

  Publicerad 19 januari 2017

  Kvalitetskontroller och enkäter bygger på att personen som svarar kan tala och skriva. Men nu blir det också enklare för de som tar del av stadens service men inte har något tal att uttrycka sin åsikt. Brukarrevision i Göteborgs Stad har tagit fram en metodbok i att använda alternativa kommunikationssätt så att också de med funktionsnedsättningar kan ge sin syn på den hjälp och stöd de får. Tisdag 24 januari presenteras projektet och metodboken på ett seminarium dit pressen är välkommen.

 • Angående Social resursförvaltnings kostnader för boenden för ensamkommande barn

  Publicerad 16 december 2016

  Under hösten har olika medier granskat Social resursförvaltning, bland annat förvaltningens tomgångskostnader för boenden för ensamkommande barn. Här svarar förvaltningen på några av de frågor som väckts, till exempel varför vi betalar för tomma platser och varför andra kommuner har lägre kostnader.

 • Social resursförvaltning i Uppdrag granskning 2 november

  Publicerad 2 november 2016

  Den 2 november sände SVT:s Uppdrag granskning ett program om flyktingsituationen och att kommuner sitter fast i långa avtal med privata företag om boendeplatser. En stor del av programmet handlar om Social resursförvaltnings avtal med ett privat företag. Här kan du läsa mer information om det som programmet tar upp.