Foto: Lo Birgersson

Social resursförvaltning

Aktuellt

 • Beslutat av Social resursnämnd 16 maj

  Publicerad 16 maj 2017

  Under tisdagens extrainsatta möte klubbade nämnden åtgärdsplanen för att dra ner kostnaderna med 30 miljoner kronor. Nämnden beslutade också att använda 6,5 miljoner kronor av eget kapital för att inte behöva skjuta upp redan planerade uppdrag.

 • Kultur och mat för en tryggare miljö på Kanaltorget

  Publicerad 3 maj 2017

  Med backluckeloppis på söndagar, parcour, boulebana, dans, food trucks och uppträdanden vill Göteborgs stad göra Kanaltorget till en trygg plats för alla. I samarbete med andra aktörer skapas därför ett stort sommarevent med mat, kultur och aktiviteter för alla åldrar.

 • Så arbetar Göteborgs Stad med återvändare

  Publicerad 14 mars 2017

  Här kan du läsa om hur Göteborgs Stad arbetar med personer som återvänt till Sverige efter att ha anslutit sig till våldsbejakande grupperingar, så kallade återvändare. Du hittar också vanliga frågor och svar.

 • Unik metodbok för att även de utan tal ska kunna ge sin syn på stadens service

  Publicerad 19 januari 2017

  Kvalitetskontroller och enkäter bygger på att personen som svarar kan tala och skriva. Men nu blir det också enklare för de som tar del av stadens service men inte har något tal att uttrycka sin åsikt. Brukarrevision i Göteborgs Stad har tagit fram en metodbok i att använda alternativa kommunikationssätt så att också de med funktionsnedsättningar kan ge sin syn på den hjälp och stöd de får. Tisdag 24 januari presenteras projektet och metodboken på ett seminarium dit pressen är välkommen.