Foto: park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Aktuellt

 • ”Kopparmärra” får upprustning

  Publicerad 19 mars 2018

  Poseidon har gjort det, Gustav II Adolf likaså, uppfinnaren John Ericssons fick sig en genomgång och Johanna i Brunnsparken en ny lyster. Nu är det dags för Karl IX:s ryttarstaty, i folkmun kallad Kopparmärra, att fräschas till.

 • Salta bad i Jubileumsparken från 10 mars

  Publicerad 8 mars 2018

  Nu går det att bada i friskt havsvatten i Frihamnen. Fredag 9 mars invigs en ny testbassäng med havsvatten i anslutning till den allmänna bastun i Jubileumsparken och 10 mars öppnar badet för allmänheten. Allt tack vare en saltvattenskil med rent havsvatten som sträcker sig upp i älven.

 • Nu byggs utedansbana vid Kvilleplatsen - en del i det framväxande Kvillestråket

  Publicerad 26 februari 2018

  Till försommaren är du välkommen att dansa på Göteborgs första utedansbana där du kan spela din egen favoritmusik. Dansbanan, som nu börjar byggas, är en del i det framväxande Kvillestråket längs Kvillbäcken. Den skapas i första hand för unga tjejer men den kommer att vara öppen och tillgänglig för alla som vill dansa.

 • Trafikomläggning påverkar Kanaltorget

  Publicerad 25 januari 2018

  Under första delen av februari påbörjar Trafikverket en trafikomläggning inför bygget av Västlänken. Den kommer att påverka Kanaltorget, som ligger framför Göteborgsoperan, och de anläggningar som finns där.

 • 02 Landskap ska ge form åt regnlekplatsen

  Publicerad 27 november 2017

  Att skapa en lekplats som blir extra rolig och lockande att vara på när det regnar. Det är uppdraget för 02 Landskap som ska gestalta den regnlekplats som ska byggas i Renströmsparken i stadsdelen centrum, med start under försommaren 2018.

 • Vad ska regnlekplatsen innehålla? Var med och tyck till!

  Publicerad 30 oktober 2017

  En lekplats som blir extra rolig och lockande att vara på när det regnar. En sådan lekplats ska Göteborgs Stad bygga i Renströmsparken i stadsdelen Centrum. Byggstart är planerad till våren 2018 och just nu kan den som vill, vara med och tycka till om regnlekplatsen.

 • Byggstart för "Blå & gröna stråk och oaser" längs Kvillebäcken

  Publicerad 28 augusti 2017

  Denna veckan (vecka 35) börjar park- och naturförvaltningen att anlägga ett stråk med gröna oaser längs Kvillebäcken mellan Frihamnen och Hökälla naturområde. Förutom entréer till stråket kommer två oaser i form av ett utegym och en dansbana att anläggas.