Foto: park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Aktuellt

 • Besiktning av träd vid Heden

  Publicerad 22 maj 2017

  Tolv träd i Gamla Allén besiktigas under veckan med anledning av att ett träd föll förra veckan (vecka 20).

 • Tyck till om Färjenäsparken 30 maj

  Publicerad 16 maj 2017

  Nu inleder vi arbetet med Färjenäsparken - en stadspark med unik koppling till Göta älv och Göteborgs historia. Färdigställandet av parken planeras till 2019-2020.

 • Badet i Jubileumsparken öppnar 6 maj

  Publicerad 5 maj 2017

  Den 6 maj kl. 12 öppnar utomhusbassägen i Jubileumsparken för säsongen. På plats finns bland andra Johanna Wennberg, som i år rekryterats som parkvärd i Jubileumsparken, David Lega (KD), Göteborgspolitiker och före detta tävlingssimmare, som bland annat deltagit i två paralympiska spel, samt personal från Jubileumsparken.

 • Bok på Haga kyrkoplan förbereds för flytt inför bygget av Västlänken

  Publicerad 2 maj 2017

  I april 2016 startade arbetet med att förbereda träd i Kungsparken och på Haga Kyrkoplan för att klara flytt eller skyddskonstruktion inför bygget av Västlänkens station Haga. Vecka 19 fortsätter arbetet då ett träd på Haga kyrkoplan börjar förberedas för flytt.

 • Statyn av John Ericsson rustas upp

  Publicerad 28 april 2017

  Statyn av uppfinnaren John Ericsson har stått vid korsningen Kungsportsavenyn och Parkgatan sedan 1899. Under våren och sommaren ska bronsstatyn och postamentet i granit restaureras.

 • Nu grönskar det i Jubileumsparken

  Publicerad 27 april 2017

  Lagom till öppningen gör vi Jubileumsparken lite grönare, dels genom att testa växter som kan passa i den framtida parken, dels genom att anlägga en tillfällig blomsteräng.

 • Tillfälliga blomsterängar i stadsmiljön

  Publicerad 25 april 2017

  I år sätter Göteborgs Stad extra fokus på stadens gröna och sköna platser, nya som gamla. En av nyheterna är blomsterängar som park och naturförvaltningen anlägger på tre platser i staden – Hammarkullen i Angered, Frihamnen i Lundby och Kungsparken i Centrum.