Foto: park- och naturförvaltningen

Park- och naturförvaltningen

Aktuellt

 • Seminarium 12 september om att lyckas med flytt av träd

  Publicerad 21 september 2017

  Den 12 september bjöd Trafikverket, Sveriges Lantbruksuniversitet och Göteborgs Stad in till ett öppet seminarium om motiv och metoder för att flytta stora träd med Gary Watson, forskningsledare på Morton Arboretum i Chicago.

 • Testa den nya lekplatsen i Billdals park på invigningsdagen 24 september

  Publicerad 20 september 2017

  Den 24 september kl. 11 invigs Billdals parks lekplats. Lekplatsen har bla. studsmattor, rutschkanor och lekslott i slottsparkstema. Genom hela lekplatsen kan man gå balans-gång på hoppstubbar. För den som vill ta det lite lugnare finns både hängmatta och flera nya parksoffor.

 • Välkommen på invigning av Flatås park

  Publicerad 19 september 2017

  Den 21 september kl. 15.00 invigs Flatås park som helt har ändrat skepnad och står klar med flera olika bollplaner, utegym, hinderbana, rutschkanor, gungor med mera. Ett böljande landskap med gräskullar bjuder in till spring och lek. Samtidigt finns det platser för vila och återhämtning i lugna miljöer med nya planteringar, sköna vilstolar och träddungar.

 • Upprustning av trappa till Carolous rex förlängs

  Publicerad 19 september 2017

  I samband med att park- och naturförvaltningen rustar upp en trappa till bastionen Carolus Rex har det påträffats en stenkonstruktion. Det kommer att utföras en arkeologisk kontroll av stenkonstruktionen innan arbetet kan fortsätta. Det innebär att upprustningsarbetet blir något försenat och att trappan kommer att vara avstängd längre än beräknat.

 • Besiktning av Vasagatans alléträd

  Publicerad 11 september 2017

  Under vecka 37 inleds enligt ordinarie plan besiktning av Vasagatans alléträd. Resultatet av besiktningen beräknas vara klart i slutet av oktober.

 • Nu tas första spadtaget inför bygget av Selma Lagerlöfs parkstråk

  Publicerad 30 augusti 2017

  Med start 15 september och fram till sommaren 2019 bygger Göteborgs Stad, park- och naturförvaltningen, Selma Lagerlöfs parkstråk. Det kommer att ligga som ett grönskande nav för möten, lek, avkoppling och aktiviteter i nya Selma stad i Hisings Backa.

 • Byggstart för "Blå & gröna stråk och oaser" längs Kvillebäcken

  Publicerad 28 augusti 2017

  Denna veckan (vecka 35) börjar park- och naturförvaltningen att anlägga ett stråk med gröna oaser längs Kvillebäcken mellan Frihamnen och Hökälla naturområde. Förutom entréer till stråket kommer två oaser i form av ett utegym och en dansbana att anläggas.

 • Badet i Jubileumsparken öppnar 6 maj

  Publicerad 5 maj 2017

  Den 6 maj kl. 12 öppnar utomhusbassägen i Jubileumsparken för säsongen. På plats finns bland andra Johanna Wennberg, som i år rekryterats som parkvärd i Jubileumsparken, David Lega (KD), Göteborgspolitiker och före detta tävlingssimmare, som bland annat deltagit i två paralympiska spel, samt personal från Jubileumsparken.

 • Bok på Haga kyrkoplan förbereds för flytt inför bygget av Västlänken

  Publicerad 2 maj 2017

  I april 2016 startade arbetet med att förbereda träd i Kungsparken och på Haga Kyrkoplan för att klara flytt eller skyddskonstruktion inför bygget av Västlänkens station Haga. Vecka 19 fortsätter arbetet då ett träd på Haga kyrkoplan börjar förberedas för flytt.

 • Nu grönskar det i Jubileumsparken

  Publicerad 27 april 2017

  Lagom till öppningen gör vi Jubileumsparken lite grönare, dels genom att testa växter som kan passa i den framtida parken, dels genom att anlägga en tillfällig blomsteräng.

 • Tillfälliga blomsterängar i stadsmiljön

  Publicerad 25 april 2017

  I år sätter Göteborgs Stad extra fokus på stadens gröna och sköna platser, nya som gamla. En av nyheterna är blomsterängar som park och naturförvaltningen anlägger på tre platser i staden – Hammarkullen i Angered, Frihamnen i Lundby och Kungsparken i Centrum.