Lokalförvaltningen har sitt huvudkontor i vackra, expansiva Lillhagsparken.

Lokalförvaltningen

Aktuellt

 • Frukostseminarium för entreprenörer

  Publicerad 8 november 2017

  Den 7 december bjuder Lokalförvaltningen in entreprenörer till ett frukostseminarium kring den växande staden och de utmaningar vi har framför oss för att skapa en bra vardag för göteborgarna

 • Utbildning i lärande miljöer på Lokalförvaltningens initiativ

  Publicerad 31 oktober 2017

  I september i år började 38 deltagare den första svenska universitetsutbildningen i Arkitektur och lärande på Pedagogen i Göteborg. Här får lärare, skolledare, fastighetsutvecklare, arkitekter och ingenjörer möjlighet att öka kunskaperna kring att förena arkitektur och pedagogik för att skapa den bästa miljön för inlärning

 • Nytt tekniskt gymnasium byggs på Lindholmen

  Publicerad 2 oktober 2017

  Snart byggs den första nya gymnasieskolan sedan 1993 i Göteborg. Från att ha varit utspridda på Lindholmen flyttar elever från fem yrkestekniska gymnasieprogram in i en ny och miljötekniskt avancerad byggnad hösten 2020.

 • Vår skola nominerad till bästa byggnad

  Publicerad 25 september 2017

  Lokalförvaltningens nybyggda fastighet Landamäreskolan i Biskopsgården i Göteborg är med och tävlar om det prestigefulla Kasper Salin-priset för bästa byggnad 2017. Som en av fyra utvalda byggnadsverk uppmärksammar branschorganisationen Sveriges Arkitekter Landamäreskolan för sin höga arkitektoniska kvalitet och hållbarhet.

 • Fastighetsteknikern som tankar lila

  Publicerad 10 oktober 2016

  Fastighetsteknikern Patrik Jonasson på lokalförvaltningen är en av de mest miljövänliga yrkesförarna i Göteborgs Stad. Hans servicebil tankas med en ny typ av miljöklassat fordonsbränsle som knappt släpper ut någon växthusgas alls.