Kulturförvaltningens museer

Kulturförvaltningen ansvarar för fyra museer med olika profil och inriktning: Sjöfartsmuseet Akvariet, Röhsska museet, Göteborgs stadsmuseum och Göteborgs konstmuseum.

Sjöfartsmuseet Akvariet

På Sjöfartsmuseet Akvariet hittar du tre våningar fyllda av sjöfartshistoria, hamnstadskultur och levande havsmiljöer. Besök våra utställningar och akvarier som berättar om livet under, vid och ovan vattenytan. Här finns något för alla åldrar!

Sjöfartsmuseet Akvariet

Röhsska museet

Röhsska museet är specialiserat på design, mode och konsthantverk. Museet har tillfälligt stängt för besökare på grund av ombyggnation och satsar på att öppna under hösten 2018. Under stängning anordnar Röhsska utställningar, workshops och andra aktiviteter utanför huset. På hemsidan finns alla aktuella aktiviteter.

Röhsska museet

Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum skapar sammanhang mellan Göteborgs historia, nutid och framtid. På Göteborgs stadsmuseum kan du lära dig mer om Göteborgs och Västsveriges historia och ta del av frågor som handlar om Göteborg idag och hur staden kommer att utvecklas. Museet har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Samlingarna, jämte en dialog med omvärlden, bildar grund för museets arbete.

Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs konstmuseum

Med en internationellt uppmärksammad samling, ett gediget utställningsprogram, fördjupande forskning och ett brett utbud av pedagogiska aktiviteter är Göteborgs konstmuseum ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Samlingen omfattar främst västerländsk konst från 1400-tal till nutid med tyngdpunkt på Norden. Ett varierat utställningsprogram och en mångfald av aktiviteter gör Göteborgs konstmuseum till en kulturell och social mötesplats för utbyte av kunskap och upplevelser.

Göteborgs konstmuseum

Göteborgs Stads övriga museer

En del kommunala museer är andra nämnders och kommunala bolags ansvar. Du hittar alla Göteborgs Stads museer i länken nedan.

Hitta museer