Matförgiftning

Om du blir sjuk efter ett restaurangbesök eller av mat från en butik, anmäler du det till miljöförvaltningen. Du kan också undvika matförgiftning hemma genom att hantera maten på rätt sätt.

Om du tror att du blivit matförgiftad på restaurang eller av mat du köpt i butik i Göteborg, ska du anmäla detta till miljöförvaltningen. Kontakta läkare om dina besvär är allvarliga eller inte går över.

Varje år drabbas cirka 250 000 personer av akut sjukdom orsakad av dålig mat som de tillagat och ätit hemma. Orsaken är ofta slarv eller brist på kunskap. Här får du tips på hur du kan minska risken för att bli sjuk av mat du lagat hemma.

Du ska kunna känna dig trygg när du köper mat i butiken eller äter mat på restaurang. Att maten är säker och håller utlovad kvalitet är målet för livsmedelslagstiftningen. Företagarna i livsmedelsbranschen ska arbeta på ett sådant sätt att syftet med lagstiftningen uppnås.