Evenemangstrafiken i Göteborg

Göteborg är en evenemangsstad. Och de stora evenemangen påverkar trafiken.

Hockeysäsong igång på Scandinavium

Nu är säsongen i SHL igång vilket innebär att Frölunda spelar sina matcher på Scandinavium både under vardagar och helger. Bästa sättet att ta sig till arenan är att åka kollektivt, cykla eller gå. Närmsta hållplats är Scandinavium eller Korsvägen. Om du tar bilen parkerar du smidigast i Ullevigaraget eller parkeringsanläggningarna i Gårda. I samband med matchslut kan det vara mycket folk i rörelse kring Korsvägen och Scandinavium. Var därför extra vaksam.

Fredag 12 oktober är det premiär för Halloween på Liseberg

fredagen den 12 oktober öppnar Liseberg upp för årets Halloween. Under premiärhelgen är nöjesparken öppen fredag klockan 17-23, lördag klockan 12-23 och söndag klockan 12-21. Därför kan det vara extra mycket folk i rörelse kring Liseberg och Korsvägen under dessa tider. Åk gärna kollektivt, gå eller cykla. Gå in på Västtrafik.se för mer information om kollektivtrafiken.

Lördag 13 oktober är det dags för Göteborg Marathon

I helgen är det dags för Göteborg Marathon med start och mål på Slottsskogsvallen. Startskottet för maraton är klockan 11 och för halvmaraton klockan 11.30. Banan är en vändpunktsbana och följer cykelbanan på den gamla banvallen vid kusten från Göteborg och söderut. Vändpunkten är vid Lilla Amundsön. Tänk på att det kan vara ökad trafikmängd längs bansträckningen. Då det är ont om parkeringsplatser i området är det bäst att åka kollektivt, cykla eller gå.

Lördag 20 oktober avgår Walk for freedom

Lördag den 20 oktober avgår den tysta manifestationen Walk for freedom från Götaplatsen. De startar med tal och musik på Götaplatsen klockan 13.15. Tåget avgår sedan klockan 14 och räknar med att vara tillbaka på Götaplatsen klockan 15. Tåget går sträckan Götaplatsen - Rosenlund - Kungsportsplatsen och slutligen tillbaka på Götaplatsen. Tåget går i befintlig gångbana och ska därför inte påverka trafiken.

För mer information:

Göteborg Stad, 031-365 00 00, vardagar 7–18.

Vill du veta mer om vad som händer i trafiken? Gå till trafikgoteborg.se

    Frågor och svar

    • Hur kan jag se trafiksituationen just nu?

      Trafiksituationen ser du på trafiken.nu.