Evenemangstrafiken i Göteborg

Göteborg är en evenemangsstad. Och de stora evenemangen påverkar trafiken.

Hammarkullekarnevalen och Rix FM festival söndag den 19 augusti!

På söndag gästas Kulturkalaset av Hammarkullekarnevalen och Rix FM. Räkna med begränsad framkomlighet i trafiken. Kollektivtrafiken får ändrade sträckningar. Låt bilen stå så blir det lättare att ta sig fram.

På kartan kan du se alternativa vägar att köra under karnevalen. Klicka här för en karta att skriva ut!

Hammarkullekarnevalen

Mellan klockan 12.00–15.30 stängs trafiken av längs hela karnevalvägen från Götaplatsen ner till Stora Nygatan. Det innebär att du inte kan köra igenom stan via Parkgatan, Nya Allén, Engelbrektsgatan och Berzeliigatan. Välj alternativa vägar enligt karta. Kollektivtrafiken får ändrad linjesträckning - Läs mer på västtrafiks hemsida. Du som går eller cyklar kan också få omvägar.

Rix FM festival

Festen fortsätter sedan på Götaplatsen med Rix FM festival. Mellan klockan 12.00–18.30 stängs trafiken av runt Götaplatsen, och delar av Viktor Rydbergsgatan, Berzeliigatan och Avenyn stängs av.

Tar du bilen?

Välj större leder och alternativa vägar. Tänk på att vara ute i god tid och räkna med längre resväg. OBS! Götatunneln i riktning från Järntorget mot Centralen är avstängd.

Parkering

Parkerar gör du smidigast i Nordstan eller de större parkeringsanläggningarna i Gårda.

EuroPride Parade lördag den 18 augusti!

På lördag klockan 15.30 avgår EuroPride Parade med start på Heden och avslut på Götaplatsen. Det gör att framkomligheten i trafiken blir begränsad och att det blir svårt att ta sig fram. Räkna med längre resväg och tänk på att vara ute i god tid.

På kartan kan du se alternativa väger att köra under paraden. Klicka här för en karta att skriva ut!

Så här påverkas trafiken mellan klockan 14.00–17.30

Framkomligheten begränsas kraftigt längs hela paradvägen och i centrum.

Från klockan 14.00 stängs trafiken av runt Heden och Bohusgatan.

Mellan klockan 15.00–17.30 stängs trafiken av längs hela paradvägen. Det innebär att du inte kan köra igenom stan via Parkgatan, Nya Allén, Engelbrektsgatan och Berzelligatan. Välj alternativa vägar enligt karta.

Kollektivtrafiken får ändrad linjesträckning - för mer information gå in på Västtrafiks hemsida. Du som går eller cyklar kan också få omvägar.

Trafikomledningar

Trafiken leds om runt Götaplatsen vid stora framträdanden, då stängs delar av Viktor Rydbergsgatan, Berzeliigatan och Avenyn av följande tider på lördag:

  • Lördag 18 augusti klockan 15.30–23.30

Tar du bilen

Välj större leder och alternativa vägar, tänk på att vara ute i god tid och räkna med längre resväg. OBS! Götatunneln i riktning från Järntorget mot Centralen är avstängd.

Parkering

Parkerar du i parkeringsanläggningar eller på gatan inom det trafikfria området kommer du inte ut förrän paraden är över. Välj parkeringsanläggningar i Gårda eller Nordstan.

Helgens kalas inleds idag fredag 17 augusti!

Idag inleds helgens kalas med bland annat sång och musik på Götaplatsen. Det innebär trafikomledningar och räkna därför med begränsad framkomlighet i trafiken och att det finns färre parkeringsplatser i centrum. På kartan kan du hitta alternativa körvägar men räkna med längre restider!

Klicka här för en karta att skriva ut!

Trafikomledningar

Trafiken leds om runt Götaplatsen vid stora framträdanden, då stängs delar av Viktor Rydbergsgatan, Berzeliigatan och Avenyn av följande tider idag:

  • Fredag 17 augusti klockan 19.30–23.30

Trafikavstängningar

Obs! Under hela kalaset och fram till 23 augusti är Kungstorget, Basargatan och Stora Teatern avstängd för trafik och parkering.

Måste du ta bilen?

Ledig parkering hittar du genom att ladda ner parkeringsbolagets app Parkering Göteborg eller sök i ”parkeringskartan”.

För mer information:

Göteborg Stad, 031-365 00 00, Måndag, onsdag-fredag: 8-16.30, Tisdag: 8-18.

Vill du veta mer om vad som händer i trafiken? Gå till www.trafiken.nu

    Frågor och svar

    • Hur kan jag se trafiksituationen just nu?

      Trafiksituationen ser du på trafiken.nu.