Det här kan du göra på studie- och yrkesvägledningen

Funderar du över ditt studie- eller yrkesval, behöver du stöd i din planering av vilka kurser du behöver läsa för att nå ditt mål? Besök Studie- och yrkesvägledningens drop-in! Har du generella frågor om att läsa på Komvux så kan du även ringa eller mejla.

Studie- och yrkesvägledningen är stängd 2–4 oktober

18 september 2018

Studie- och yrkesvägledningen på Rosenlundsplatsen 2 är stängd tisdag 2 oktober - torsdag 4 oktober på grund av en internationell vägledarkonferens.

Detta innebär att det kommer att vara många besökare måndag 1 oktober och fredag 5 oktober. Om du inte har ett brådskande ärende är det bra om du väntar några dagar med att besöka oss.

Prata med en studie- och yrkesvägledare

Du kan få stöd med att planera dina studier på komvux. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare kan du diskutera vad du vill med dina studier och vilka kurser du behöver. Du kan till exempel få hjälp med att göra en studieplan över vilka kurser som du behöver för att kunna ta ut en gymnasieexamen.

Om du har behov av stöd och anpassning under dina komvuxstudier så kan du få träffa en specialpedagog eller kurator.

Vi kan också hjälpa dig att ta fram information om det svenska utbildningssystemet, yrken och arbetsmarknad, studiemedel och behörighetsregler för vidare studier.

Ett vägledarsamtal kan också handla om att du tillsammans med oss tar reda på vilka dina mål är och hur du kan nå dem. Vi kan prata om dina styrkor, din utbildningsbakgrund och yrkeserfarenhet och ge råd om vad som krävs för att du ska komma vidare.

Vi följer Vägledarföreningens etiska regler.

Inför ditt besök

Du behöver inte boka tid för att besöka studie- och yrkesvägledningen.

Visa hänsyn till allergiker genom att undvika parfym och andra starka dofter när du besöker studie- och yrkesvägledningen.

Tänk på att ta med dina tidigare betyg till studie- och yrkesvägledningen när du ska göra en studieplan.

Ring eller mejla oss

Du är också välkommen att ringa eller mejla studie- och yrkesinformatör. Våra kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Ange ditt personnummer om din fråga gäller dina egna studier. Det du skickar till Göteborgs Stad blir allmän handling, här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.