Så här ansöker du till komvux

Du söker till komvux genom att göra webbansökan. Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs. Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledning.

Så ansöker du till komvux i Göteborg

1. Skapa ett studerandekonto i vår kurskatalog

Om du inte har läst på vuxenutbildningen förut så måste du skapa ett konto i komvux kurskatalog för att kunna söka en utbildning. Var extra tydlig med målet för dina studier och med din studiebakgrund.

Här skapar du ett konto i Kurskatalogen.

2. Behöver du hjälp med att planera dina studier?

Behöver du hjälp med att hitta den utbildning som passar dig bäst, vill du veta vilka jobb som utbildningen kan ge eller undrar du över studietakt och poäng? Då kan du ringa, mejla eller besöka våra studie- och yrkesvägledare. De hjälper dig att planera dina studier och ger dig tips och råd inför yrkesvalet. Längst ner på sidan hittar du kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledarna.

3. Hitta rätt kurs eller yrkesutbildning i kurskatalogen

I kurskatalogen kan du söka fram alla kurser och yrkesutbildningar som går att läsa hos oss. Till varje utbildning finns en kursbeskrivning där du hittar information om vilka betyg och förkunskaper du behöver för varje utbildning, när utbildningen startar, när du kan ansöka och mycket mer. Välj den utbildning som du är intresserad av och lägg den i din kurskorg..

Kurskatalogen

4. Skicka in betyg, intyg eller andra underlag

I förkunskapskraven för varje kurs och yrkesutbildning kan du läsa exakt vilka ämnen du måste visa godkänt betyg i för att få läsa den utbildningen. Vi rekommenderar alltid att du laddar upp/skickar in grundskolebetyg, gymnasiebetyg och övriga betyg eller intyg till oss för att slippa komplettera i efterhand.

Betyg och bilagor

Efter ansökan

5. Din ansökan handläggs

Efter sista ansökningsdagen handläggs alla ansökningar. Du kan se statusen på din ansökan på din studerandesida. Du som har sökt en flexibel kurs eller en distanskurs för första gången måste själv boka in dig på ett informationsmöte. Du som har sökt en yrkesutbildning kommer att få en kallelse till ett obligatoriskt informationsmöte eller en intervju.

Om det är många som är behöriga till samma utbildning så prioriteras de som inte är klara med grund- eller gymnasieskolan, de som läser för att komma in på universitet och högskola och de som behöver kunskaperna för sitt nuvarande eller framtida yrke.

6. Du får ett kursbesked

När handläggningstiden är slut får du ett kursbesked. Där finns information om du har fått en plats på utbildningen eller inte. Du får ditt kursbesked med post. Du kan också läsa kursbeskedet på din studerandesida.

7. Du får en kallelse från skolan

Skolan kontaktar dig via sms eller e-post med information om tid och plats för kursstart.

Ring eller mejla oss

Du är välkommen att ringa eller mejla studie- och yrkesvägledningen. Våra kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Ange ditt personnummer om din fråga gäller dina egna studier. Det du skickar till Göteborgs Stad blir allmän handling, här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

   Kontakta studie- och yrkesvägledningen

   Telefonnummer
   031 - 368 30 00
   Telefontider
   Måndag - onsdag kl 10 - 11.30 Torsdag kl 13 - 14.30 Fredag kl 10 - 11.30
   Fax
   031-368 30 84
   Besöksadress
   Rosenlundsplatsen 2
   Besökstider
   Måndag kl 10 - 16
   Tisdag kl 10 - 18.30
   Onsdag kl 10 - 16
   Torsdag kl 13 - 16
   Fredag kl 10 - 13
   Postadress
   Box 5412
   402 29 Göteborg
   Fler kontaktuppgifter och karta