Hitta grundsärskola

Elever i grundsärskolan går i många fall i klasser tillsammans med barn i grundskolan. Det finns även skolor som har klasser med enbart barn i grundsärskolan.

Om ditt barn går i så kallad integrerad klass, alltså tillsammans med grundskolans elever så söker du kontaktuppgifter under grundskolor.

Här finns kontaktuppgifter till de skolor som har hela klasser med elever i grundsärskolan. Skolorna kan ha olika inriktningar, till exempel autism, flerfunktionshinder eller träningsskola.

Filtrera

Hittade 28 st
Visa som:
 • Bergsgårdsskolan

  Kommunal, Angered
  Inriktning: autism, grundsärskola, träningsskola

  Från hösterminen 2015 är Bergsgårdsskolan två skolenheter en F-3 och 4-9 belägen nära Hjällbo centrum. På skolan finns tre särskoleklasser, varav två med inriktning på autism. I dessa klasser arbetas mycket strukturerat. Eleverna har behov av tydlighet och förberedelse och verksamheten utformas därefter. En klass består av både träningsskola och grundsärskola. Här arbetar man ofta utifrån något tema.

  Öppettider

  • mån-fre 7-15
 • Bergsjöskolan

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: grundsärskola, gymnasieförberedande

  Särskola för år 7 - 10.

 • Emmaskolan

  Kommunal, Angered
  Inriktning: grundsärskola, träningsskola

  Nära Hammarkullen i natur med mycket skog, ligger denna nybyggda , ljusa F-6 skola. Här finns en särskoleklass med både grundsär- och träningsskoleelever. Datorer är viktiga i verksamheten. Gården och närmiljön inbjuder till utomhusaktiviteter för alla åldrar.

  Öppettider

  • mån-fre 8-15
 • Eriksboskolan

  Kommunal, Angered
  Inriktning: träningsskola

  Här i nyrenoverade lokaler finns en F-6-skola, med ett naturskönt läge nära Lärjeåns dalgång. Träningsskolan består av ett tiotal elever åk 1-10, uppdelade i grupper. Här arbetar man utifrån kursplanens fem ämnesområden. Skolan och särskolan har ett nära samarbete med gemensamma aktiviteter under skolåret. Flera av skolans lärare arbetar också i särskolan t ex med musik, slöjd och idrott.

  Öppettider

  • mån-fre 8-14
 • Gamlestadsskolan

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: grundsärskola, gymnasieförberedande

  Särskolan är en integrerad del av Gamlestadsskolans verksamhet. På Gamlestadsskolan kan eleven vara individintegrerad eller gå i klass. En av klasserna har inriktning mot funktionshindret autism. Här finns också ett tionde skolår som är ett gymnasieförberedande år och som alla elever i år 9 inskrivna i särskolan kan söka till.

 • Grundsärskola Kannebäcksskolan

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: grundsärskola, hörselnedsättning

  Kannebäcksskolan är en grundsärskola där eleverna läser ämnen och/eller ämnesområden. Vi är en tvåspråkig skola med teckenspråk och svenska. Våra elever kommer både från Göteborg och olika grannkommuner.

 • Grundsärskola Påvelundsskolan

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: grundsärskola

  Grundsärskolan är en del av Påvelundsskolan och erbjuder elever från Älvsborg och Södra skärgården förskoleklass till åk 6, en anpassad lärmiljö med tillhörighet till en grundskoleklass. Elever i åk 7-9 fortsätter på Nya Påvelundsskolan.

 • Hinnebäckskolan

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: flerfunktionshinder, grundsärskola, träningsskola

  Hinnebäcksskolan finns för de elever som bedöms inte kunna nå upp till grundskolans kunskapsmål på grund av utvecklingsstörning. Undervisningen sker efter träningsskolans kursplan.

 • Hjällboskolan

  Kommunal, Angered
  Inriktning: grundsärskola

  I centrum, vid biblioteket, nära spårvagnshållplatsen i Hjällbo, ligger denna skola med år 6-9. Här finns en större klass med grundsärskoleelever som arbetar tillsammans och i nära samarbete med övriga skolan.

  Öppettider

  • mån-fre 8-16.30
 • Hovåsskolan Läsö

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: grundsärskola

  För elever i årskurserna 1-10

 • Högsbogårdsskolan

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: flerfunktionshinder, grundsärskola, träningsskola

  Särskola för årskurs 1-10

 • Kvibergsnässkolan

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: autism, träningsskola

  Kvibergsnässkolan är en av tre regionala skolor i Göteborg för elever med autism. Personalen består av förskole- och grundskolelärare och elevassistenter med mycket vidareutbildning inom autism. Eleverna har individanpassad undervisning med tydliggörande pedagogik.

 • Kärraskolan, grundsärskolan Bojen

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: grundsärskola

  På Kärraskolan finns grundsärskolan Bojen för årskurs 1- 9 med inriktning grundsärskola och träningsskola. Här anpassas elevens skoldag efter individuella behov. De elever som har förmåga och möjlighet deltar efter egna förutsättningar i grundskolans arbete. De elever som går i grundsärskolan erbjuds fritidshem på bojen Grön för de yngre eleverna eller Bojen Röd för de äldre eleverna.

 • Move & Walk

  Fristående, Norra Hisingen
  Inriktning: grundsärskola, träningsskola

  Move & Walk vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med neurologiska funktionsnedsättningar, som t.ex. CP-skada (cerebral pares), Stroke, MS, Parkinson etc. Våra verksamhetsområden genomsyras av konduktiv pedagogik (KP) och vi erbjuder  - pedagogisk re/habilitering med KP (intensivträning) - administration av personlig assistans med KP-inriktning - grundsär-, tränings- och gymnasiesärskola med KP - daglig verksamhet med inriktning mot KP Idag finns vi i Göteborg, Stockholm och Malmö. Välkommen till oss! Fristående grundsärskola och träningsskola med konduktiv pedagogik. Årskurs 0-10 med tillhörande fritidsverksamhet.