Förskola och familjedaghem

Förskolan riktar sig till barn från ett år till de börjar i förskoleklassen eller i grundskolan. Här finns kontaktuppgifter till alla förskolor i Göteborg - både kommunala och fristående.

Här finns information om när förskolan har lov- och studiedagar. Välj den stadsdel som förskolan tillhör för att se vad som gäller.

Behöver ditt barn förskola eller omsorg på annan tid än dagtid finns det olika alternativ. Dygnet-runt-förskola eller nattomsorg har längre öppettider än vanliga förskolor.

Här finns information från stadsdelarna om maten som serveras på förskolorna. Behöver ditt barn specialkost eller har allergier ska du berätta det för personalen.

Öppen förskola vänder sig till barn mellan noll och sex år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Hjärntorget är Göteborgs Stads pedagogiska IT-stöd för förskola, skola, gymnasium och vuxenutbildning.

Göteborgs Stad har en olycksfallsförsäkring som omfattar alla barn och skolelever som är folkbokförda i Göteborg och som gäller till och med 17 års ålder, eller så länge de går i gymnasiet.

I Göteborg finns cirka 180 fristående förskolor och runt 400 kommunala förskolor. Göteborgs Stad utövar tillsyn av de fristående förskolorna och Skolinspektionen ansvarar för tillsynen av de kommunala förskolorna.