Markanvisningar

Du som är intressent inom bygg- och fastighetsbranschen kan ansöka om markanvisning på kommunens mark direkt på webben. Här får du veta hur du gör en ansökan.

Information och regler

I e-tjänsten Markanvisningar, som ingår i tjänsten Plan- och byggprojekt, kan du se kommande markanvisningar, de markanvisningar som är öppna för ansökan och vilka som har beslutats.

Markanvisningspolicy - anvisning och regler (rev 2016-09-01)

Regler för anvisning av mark i Göteborg (2014-06-13)

Styrdokument: Miljöanpassat byggande i Göteborg

Information om kompletterande arbetssätt att markanvisa vilket sker genom markreservation

Frågor och svar om markreservation

Frågor och svar om miljöanpassat byggande

Vill du bygga hyresrätter i Göteborg?

Checklista miljöplan (2016-12-20) excellista

  Så här gör du

  1. Gå in i tjänsten Markanvisningar och titta om det finns några som är öppna för ansökan
  2. När du hittar ett markanvisningsområde som du är intresserad av och som är öppet för ansökan kan du lämna en intresseanmälan.

  3. I processtegen till höger på sidan finns kraven specificerade för markanvisningen. När du tagit del av all information ska du fylla i det digitala formuläret. För varje specifikt markanvisningsområde finns det ett digitalt formulär på sidan, där du fyller i dina uppgifter. När det gäller markanvisningstävlingar så ska oftast handlingarna skickas in per post. Se adress i sidfot på denna sida om inte annat anges. Du har också möjlighet att mejla in material som eventuellt inte ryms inom 90 GB. Mejla handlingarna till fastighetskontoret@fastighet.goteborg.se. Ange alltid referensnummer om det finns ett sånt för markanvisningen.

  4. Du kan bifoga fem filer i pdf-format.

  5. Klicka på Skicka.

  Göteborgs Stads fastighetskontor och Älvstranden Utvecklings AB hör sedan av oss till dig när vi sammanställt de ansökningar som kommit in.