Priser på flexlinjen

Priset för att resa med flexlinjen är samma som för övrig kollektivtrafik i Göteborg. Det går bra att använda alla Västtrafiks kort och biljetter på flexlinjen, med undantag för seniorkortet ("seniorladdning").

Gratis resor i Göteborg för dig med färdtjänstbevis

6 december 2016

Du som har färdtjänst i Göteborg reser gratis med all kollektivtrafik inklusive flexlinjen, inom Göteborg, till och med den 30 juni 2018. Ta med dig ditt färdtjänstbevis och var beredd att visa legitimation vid kontroll.

Förlängt erbjudande om fria kollektivtrafikresor för dig med färdtjänst

Så mycket kostar en resa

Hur mycket en resa kostar beror på vilket färdbevis du har. En enkelbiljett för en vuxen kostar till exempel 29 kronor. Reser du med kontoladdning är det lite billigare. Det går inte att köpa biljett av föraren ombord på bussen. Du måste köpa din enkelbiljett eller ladda ditt Västtrafikkort i förväg.

Observera att Västtrafiks seniorkort ("seniorladdning"/"65+") inte gäller på flexlinjen. Om du har kontoladdning på ditt seniorkort kan du använda den för att betala på flexlinjen.

Besök Västtrafiks webbplats för att läsa mer om seniorkort i Göteborg och när du kan använda det

Besök Västtrafiks webbplats för att läsa mer om färdbevis och biljetter

Gratis för färdtjänstresenärer

Du som har färdtjänst reser för närvarande gratis på flexlinjen om du visar upp färdtjänstbeviset tillsammans med giltig legitimation. Detta är sedan en tid tillbaka ett tillfälligt erbjudande från Västtrafik och omprövas årligen.

Fria resor gäller enbart för dig med färdtjänsttillstånd. Övriga resenärer betalar ordinarie taxa.

Färdtjänstresenärer får ta med sig en gratis medresenär

Alla som har färdtjänstbevis i Göteborg får ta med sig en gratis medresenär i kollektivtrafiken inom Göteborg. Detta gäller på alla bussar, spårvagnar, flexlinjebussar, tåg och båtar inom staden. Färdtjänstresenären måste själv ha ett giltigt färdbevis som i nuläget är ditt färdtjänstbevis tillsammans med giltig legitimation.

Färdtjänstens månadskort

Färdtjänstens månadskort gäller för obegränsat antal resor med flexlinjen och all övrig kollektivtrafik i Göteborg. Utifrån Västtrafiks erbjudande om fria resor räcker det dock i nuläget med färdtjänstbevis och giltig legitimation om du vill åka kollektivt.