Här stannar farligt avfall-bilen

Till våra farligt avfallbilar kan hushållen i Göteborg lämna sitt farliga avfall och mindre el- och elektronikprodukter. Bilarna kör en tur på våren och en på hösten och stannar vid stoppen som redovisas nedan. Du kan även lämna återanvändbara saker till Emmaus Björkås insamlingsbil som följer FA-bilarnas turschema.

Farligt avfallbilarna kör enligt schema höst- och vårturer. Du kan se bilarnas stopp på en karta genom att klicka i "Visa som karta" ovanför listan. Stoppens placering är inte exakta: trafiksituationen och byggarbeten kan påverka var bilen stannar.

Vårens turer börjar vanligtvis i april och sträcker sig till juni. Bilarna gör uppehåll under sommaren och börjar åter köra i september fram till november. Emmaus Björkås insamlingsbil följer efter, så passa på att också skänka användbara prylar, böcker och mindre möbler. Emmaus Björkås bil tar också emot både hela och trasiga kläder och textilier.

Detta kan du lämna till farligt avfallbilen

Farligt avfall

Till exempel batterier, brandvarnare, starka rengöringsmedel, frätande ämnen, fotokemikalier, lösningsmedel, färg, lack, lim, bekämpningsmedel, gifter, lysrör, lågenergilampor, kvicksilvertermometrar, oljeprodukter och bränslen.

Små el- och elektronikprodukter

Till exempel glödlampor, hårtorkar, strykjärn, rakapparater, handverktyg, mobiltelefoner, batteridrivna leksaker.

Vi kan INTE ta emot detta

Kyl och frys, bildäck, asbest, hushållsavfall (köksavfall), grovavfall (till exempel möbler), medicin och avfall från företag och verksamheter.

Behöver du lämna farligt avfall vid andra tillfällen?

Ta dig till någon av miljöstationerna i Göteborg eller till en av de fem återvinningscentralerna. Det är alltid gratis att lämna farligt avfall och el- och elektronikprodukter. Glödlampor, sprayflaskor, batterier och småelektronik kan du också lämna i Samlaren som finns i vissa butiker.

Filtrera

Hittade 17 st
Visa som: