Träffpunkter och verksamhet för äldre

I Göteborg finns stora möjligheter till rörelse och trevligt umgänge för dig som äldre. Fysiska och sociala aktiviteter stimulerar både hjärta och hjärna, vilket är viktigt för ett gott och hälsosamt liv.

Till stadens träffpunkter kan du komma och gå som du vill. Här kan du delta i aktiviteter, ta en fika och få sällskap av andra. Det finns många träffpunkter runt om i Göteborg – här kan du hitta en nära dig.

På dagverksamheten kan du få träning, rehabilitering och möjlighet att träffa andra. Dagverksamheten kan se lite olika ut beroende på vilken stadsdel du bor i. Oftast ligger den i närheten av eller i anslutning till ett äldreboende.

Det krävs inte mycket för att skapa goda stunder i vardagen. Du kanske vill ha någon att fika eller gå på promenader med, eller hjälp med att lära dig hur datorn fungerar. Frivilligcentralen kan hjälpa dig att komma i kontakt med människor som kan ge dig lite extra hjälp och gemenskap.

Vill du ha någon att dela dina måltider med? Det finns flera restauranger runt om i staden som vänder sig speciellt till dig som är äldre. Till ett rimligt pris får du god och vällagad mat som du kan njuta av i trevligt sällskap.

Du som är ensamstående i åldern 65 år och uppåt och även du som vårdar, hjälper eller stöttar närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat. Vi håller till på våra gårdar Stora Färgen i Alingsås och Tyringegården i Hindås.

I föreningsregistret hittar du kontaktuppgifter till ideella föreningar i Göteborg. Du kan söka en speciell förening, föreningar i din del av staden eller en aktivitet som du är intresserad av.