Göteborgs Stad


Hitta en ny favoritsport och träffa svenska olympier! Tillsammans med föreningar i Göteborg kan du testa allt från fäktning och parkour till rugby och friidrott. Låna skridskor och ta en tur på isen! Olympic Day är öppet för alla barn och unga.

Att Glenn Hysén har mycket att säga om fotboll är inget nytt. Men vad tycker han egentligen om göteborgarnas trafikhyfs? Se svaret och passa samtidigt på att testa din egen intelligens i trafiken.

Kom på cykelpicknick på lördag den 24 september! I Bältesspännarparken blir det även prisutdelning, musik, cykelinspiration och andra cykeltrevligheter. Välkommen!

Göteborgs Stads officiella film berättar om staden nu och framåt. Filmen finns på svenska och engelska, i en kort och en lång version, med och utan text. Filmen finns även teckenspråkstolkad.


Ta chansen och tyck till!

Du kan vara en av de 1 200 göteborgare som den 19-21 september får Statistiska Centralbyråns stora medborgarundersökning i brevlådan. Göteborgs Stad deltar för första gången i år och frågorna mäter nöjdhet inom allt från cykelbanor och sopsortering till information och inflytande. Syftet är att få ett bra underlag för hur vi ska utveckla stadens service i framtiden.

Publicerad 19 september 2016

Ska du på Bokmässan?

Missa inte Göteborgs Stadstriennal, ett samtalsforum kring de mest brännande stadsbyggnadsfrågorna. Lyssna till samtal kring arkitekturstrategi, utformning av Jubileumsparken, linbana och lansering av en ny app för stadsutveckling, Min Stad, där alla kan tycka till. Vi finns i monter F02:60.

Publicerad 21 september 2016

Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!

Gillar du att bowla, spela bingo eller vill du börja använda dator. I Göteborg har du som senior ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Aktiviteterna är öppna för alla och gratis.

I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.


Extern webbplats

goteborg.com