Göteborgs Stad

Onsdag 7 december börjar magasinet Vårt Göteborg att delas ut till alla hushåll i Göteborg. Läs bland annat om att Göteborg ska bli bästa storstaden för företagare, gatukonstutställningen Artscape, Torslandaskolan samt byggboomen i Angered.
1996 såg den första gemensamma webbplatsen för Göteborgs Stad dagens ljus. Då var den inte mycket mer än en digital telefonkatalog, idag är den kommunens viktigaste kanal för service till medborgarna.
Julen är en magisk tid i Göteborg. Njut av det tre km långa ljusstråket, lyssna på Den sjungande julgranen på Kungsportsplatsen och missa inte årets nyhet, Julstadens julkalender, med dagliga lucköppningar i kulturens tecken.

Aktuellt

Kommunfullmäktiges möte 8 december

Göteborgs Kommunfullmäktige sammanträder i Svenska Mässan, Lokal G:3, ingång via hotellentrén, Gothia Towers, Mässans gata 24, torsdag 8 december 2016 klockan 16.

49 procent av göteborgarna kan starkt rekommendera vänner och bekanta att flytta till kommunen. Samtidigt önskar man fler möjligheter till inflytande och påverkan. Det visar resultatet från Statistiska Centralbyråns medborgarundersökning.

Julfirande tillsammans med andra

Julen är en tid på året som många associerar med gemenskap, men för många människor är julen också en tid då ensamheten gör sig särskilt påmind. På Kålltorps fritidsgård kan du fira jul tillsammans med andra klockan 12-16.

Kalendarium

Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Gillar du att bowla, spela bingo eller vill du börja använda dator. I Göteborg har du som senior ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Aktiviteterna är öppna för alla och gratis.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.