Göteborgs Stad

Upplev Julstaden 30 november till 7 januari

Upptäck oförglömliga ögonblick i en stad där du tar in julen med alla sinnen. I Julstaden Göteborg finns julstämning så att det räcker till alla.

Självservice, e-tjänster

Lämna inkomstuppgift för förskola

Det är nu dags att förnya din inkomstuppgift för barnomsorgsavgiften. Klicka på länken nedan för att komma till e-tjänsten där du förnyar dina inkomstuppgifter.

Länk till mer information

Aktuellt

Antalet skjutningar i polisområde Storgöteborg har mer än halverats under år 2017. Samtidigt är otryggheten stor. Det visar en ny rapport om trygghet och brottslighet från Social resursförvaltning.

Detaljplan för bostäder vid Långströmsgatan, Göteborgs Stads program för en jämlik stad 2018-2026 och en utredning om att samla biblioteksverksamheten hos kulturnämnden var några av de ärenden kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 november. Här kan du läsa fler beslut

I år infaller jul- och nyårsafton på söndagar. Det innebär att det inte är någon flexlinjetrafik dessa dagar. Även juldagen, annandag jul och nyårsdagen räknas som söndagar och inte heller då kör flexlinjen.

Kalendarium

Har du lust att delta i en bokcirkel i höst? Vill du läsa en bok och sedan samtala om den med andra? Stadsbiblioteket och många av stadsdelsbiblioteken erbjuder bokcirklar av olika slag och på flera språk, lättläst och för alla åldrar. Ta reda på vilken bokcirkel som passar just dig!
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

GreenhackGbg