Göteborgs Stad

Nyfiken på hur Göteborg ska utvecklas?

Göteborg ska utvecklas till en grön och nära storstad. På stadens nya webbplats för stadsutveckling berättar vi hur, när och varför.

Självservice, e-tjänster

Anmäl hinder i den offentliga miljön via ny app

Nu kan du enkelt rapportera hinder i tillgängligheten i staden. Med appen Anmäl hinder kan du ta en bild, beskriva hindret och anmäla på plats.

Läs mer om appen

Aktuellt

Ny numret av tidningen Kretslopp

Tidningen dimper ner i göteborgarnas brevlådor 27-30 mars. Du kan läsa om hur matavfallet kan bidra till minskad klimatpåverkan, varför det är fett fel med fett i avloppet och hur skräp kan skada djur och natur och i värsta fall hamna på din tallrik.

På FN:s internationella världsvattendag 22 mars lanseras hållbarhetsmärkningen Kranmärkt över hela Sverige. Kranmärkningen har tagits fram av Göteborgs Stad Kretslopp och vatten och används på olika aktiviteter som väljer att avstå från buteljerat vatten till förmån för kranvatten.

I samband med att det byggs en ny lekplats i Vasaparken behöver att antal träd tas ner eller beskäras. De träd som påverkas är tre bokar och tre oxlar. Arbetet utförs under vecka 13 och 14.

Tillsammans gör vi en insats för en renare och mer hållbar stad! Tävla om att samla mest skräp! Provåk våra klimatsmarta städfordon och se vår nyutvecklade sorteringsstation. Samling vid Stora Teatern kl 7.

Kalendarium

Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Gillar du att bowla, spela bingo eller vill du börja använda dator. I Göteborg har du som senior ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Aktiviteterna är öppna för alla och gratis.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

GreenhackGbg