Göteborgs Stad

Lämna ditt Göteborgsförslag! 

Har du en idé om hur vardagslivet i Göteborg kan bli bättre? Lämna ditt förslag här. Om det får 200 röster tas det upp av ansvariga politiker.

Självservice, e-tjänster

Nu kan du ansöka om plats i förskoleklass

Nu kan du ansöka om plats i förskoleklass i kommunala skolor. Du ansöker inför höstterminen det år ditt barn fyller sex år. Ansökningstiden pågår till 15 februari 2017.

Ansök till förskoleklass

Aktuellt

Kommunfullmäktiges möten är offentliga och du är välkommen att lyssna från åhörarplatserna. Mötet hålls i Kronhuset, Kronhusgatan 1 D och direktsänds även via webb-TV och i närradion. Från cirka kl 12 dagen efter mötet kan du se och lyssna på mötet i efterhand.

Föräldrautbildning Steg -ett ut

Välkommen på föräldrautbildning om vägen till vuxenlivet för unga med funktionsnedsättning. Start 23/2 – 2017

Film om Göteborg

Göteborgs Stads officiella film berättar om staden nu och framåt. Filmen finns på svenska och engelska, i en kort och en lång version, med och utan text. Filmen finns även teckenspråkstolkad.

Kalendarium

Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!
Gillar du att bowla, spela bingo eller vill du börja använda dator. I Göteborg har du som senior ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Aktiviteterna är öppna för alla och gratis.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.