Akvariet

Dyk ner i havet och upptäck djurlivet vid den svenska västkusten. Hälsa på sjöhästarna i en sjögräsäng eller fascineras av det myllrande livet på ett tropiskt korallrev. Trots att jorden täcks till mer än 70 % av hav så har vi människor svårt att föreställa oss hur undervattensvärlden ser ut. I Akvariet kan du uppleva havets mångfald i tropiska och nordiska vatten.

Den nordiska avdelningen är tills vidare stängd på grund av underhållsarbete. Vi öppnar igen så snart arbetet är färdigt.


Tropiska vatten
Här befinner du dig mitt i havet omgiven av korallrev, sjögräsängar och mangroveträsk. I ett akvarium simmar kofiskar och sjöhästar, som trots namnen och deras märkliga utseenden är fiskar. Du träffar på clownfiskar som bor i brännande anemoner, giftiga drakfiskar och gobifiskar som bor med pistolräkor. Om du har tur får du titta på när sprutfiskarna skjuter ner mat från mangroveträden eller när muränan kommer fram för att äta.

Nordiska vatten (Utställningen är för närvarande stängd p g a underhållningsarbete)
I den nordiska avdelningen får du följa med på ett dyk i västerhavets djup. Resan börjar i en grund havsvik där du träffar kantnålar och storspiggar. Du träffar också småfläckiga rödhajar, torskar och havskatter. När du kommit riktigt djupt befinner du dig 300 meter ner på en mjukbotten från Skagerracks djup. Här kan du bland annat spana på våra cylinderrosor och havskräftor.

Innehållsansvarig:

Senast uppdaterad 2016-05-25

 

Besök oss

Öppet
Tisdag – söndag kl 10 – 17
Onsdagar kl 10 – 20
Stängt »

Arkiv/Forskarrum
Forskarrummet är öppet efter tidsbokning.
Kontakta arkivet »

Entré
Årsbiljett 40 kr – gäller på 5 museer 
Under 25 år gäller fri entré
Här gäller årsbiljetten »

Kontakt
Reception: 031-368 35 50
Arkiv: 031-368 35 52
Boka visning (mån 9-11, ons 13-15): 031-368 35 55
Bibliotek: 031-368 35 65
Kafé: 031-24 87 33
Personal »

Tips!

Kafé
Kom in och njut av en lunch och kaffe med hembakade läckerheter.  
Öppettider & sortiment »

Få vårt nyhetsbrev!
Vi ger dig aktuellt program och inbjudningar till utställningar.
Skaffa nyhetsbrevet »

Gruppresa?
Boka visningar & vandringar.
Veta mer? »

Vad händer idag?
Se vårt kalendarium »

SJÖFARTSMUSEET AKVARIET  |  KARL JOHANSGATAN 1-3, 414 59 GÖTEBORG  | www.sjofartsmuseum.goteborg.se |  INFO.SJOFARTSMUSEUM@KULTUR.GOTEBORG.SE