”Vi vill veta vad invånarna i Angered tycker om tryggheten”

Fotograf:

Publicerad 7 december 2017

Det säger Lisa Pedersen, chef för trygghetssamordningen i Angered stadsdelsförvaltning. Därför bjuder stadsdelsförvaltningen Angered, tillsammans med andra aktörer, in till trygghetsmässa i Angered centrum torsdag 7/12.

- Det är de som bor här som avgör om de upplever området tryggt eller inte. Därför vill vi ha invånarnas idéer och synpunkter på hur vi tillsammans kan öka tryggheten och trivseln, fortsätter hon.

Välkommen till trygghetsmässa 7 december

För att bjuda in till dialog och diskussion om trygghethetsfrågor bjuder stadsdelsförvaltningen tillsammans med Polisen, Räddningstjänsten, Balder och Poseidon in till trygghetsmässa i Angered Centrum torsdag 7 december klockan 16-18.

Trygghetsmässan är ett tillfälle då invånare i Angered kan träffa företrädare för olika verksamheter som finns i stadsdelen, bland andra kommer stadsdelsdirektören och lokala politiker. Polisen berättar om sitt arbete för att öka tryggheten och förebygga brott. Det kommer även att finnas andra på plats som arbetare för att öka trygghet och trivsel, till exempel familjecentralerna, biblioteket, fritidsgårdar, räddningstjänsten, bostadsbolag och fastighetsägare.

Påverkan ger resultat

Trygghetsmässan är ett av de tillfällen där invånare kan vara med och faktiskt påverka de satsningar som görs i stadsdelen.

- För några år sedan visade samtal med invånare och den årliga trygghetsundersökningen att cirka 60 procent av invånarna upplevde problem med störande mopedåkning, fortkörning med mera, berättar Lisa Pedersen, chef för trygghetssamordningen. Därför prioriterade vi arbetet mot det och gjorde stora satsningar, vilket har gett resultat. I trygghetsundersökningen 2016 var det bara tolv procent av invånarna som upplevde trafiken som ett problem, vilket är en fantastisk förbättring. De preliminära resultaten av årets trygghetsundersökning visar på ytterligare minskning av problemet.

- Årets medborgarlöfte fokuserar på att öka tryggheten i Angered Centrum och trygghetsmässan är ett viktigt tillfälle för oss att prata med dem som besöker gallerian, säger Lisa Pedersen. Vad kan vi göra tillsammans för att öka tryggheten och trivseln i området – det hoppas vi på att många ska vilja vara med och påverka!