3000 böcker delas ut till barnen i Angered

Publicerad 18 september 2017

Det är viktigt att barn läser. Därför delar biblioteken i Angered ut bokpåsar till alla barn som går i förskoleklass i stadsdelen Angered i Göteborg. Nu har förskoleklasserna i Hjällbo fått de första bokpåsarna.

- Vi ser på detta som en extra skjuts för barnen, för att lotsa dem in i böckernas värld, säger AnnMari Davidsson, bibliotekschef i stadsdelsförvaltningen Angered. Vi är övertygade om att detta är väldigt viktigt för att öka läsandet hos barnen.

600 bokpåsar ska delas ut till alla barn som går i förskoleklass i Angered. Ett av barnen som tog emot en bokkasse var Yusuf. Han var glad över att få en bokpåse.

- Vi har fått fem böcker och nu ska jag hem och läsa dem. Jag brukar läsa tillsammans med min syster. Det är kul att läsa tycker jag.

Utdelningen av böcker är en del av Göteborgs stads satsning Staden där vi läser för våra barn, som ingår i arbetet för ett mer jämlikt Göteborg. I en stad där vi läser för våra barn är fler behöriga till gymnasiet, fler kan vidareutbilda sig och fler har lättare att få jobb.

- Det är viktigt att läsa för att man får en mysig stund tillsammans med sitt barn, det är underhållande, och barnet utvecklar sitt språk snabbare, säger Julia Myremark, bibliotekarie på Hjällbo bibliotek.