Cykelkurs för vuxna i full gång vid Kastanjeträffen

Fotograf: Cecilia Karlsson

Publicerad 6 juli 2018

Under nio tillfällen lär sig en grupp vuxna att cykla utanför Kastanjeträffen. En satsning som blivit verklighet genom ett samarbete mellan Hälsoteket i Väster, Röda Korset, Cykelfrämjandet och ett antal volontärer. Stena Fastigheter och Fritidsbanken har bidragit med cyklar och stadsdelens miljökompensationspengar har använts för att skaffa hjälmar.

- Att få lära sig grunderna i att cykla är något som är efterfrågat. Vi har nästan 60 personer som har visat intresse av att få lära sig cykla, berättar Rebecka Karlsson, hälsovägledare på Hälsoteket i Väster.

Kursen är gratis och pågår i tre veckor och de ses måndag, tisdag och torsdag. Passet pågår 90 minuter och börjar med gemensam uppvärmning. När uppvärmningen är klar är det dags att börja cykla. Några av deltagarna går bort till en backe för att träna på att bromsa.

Den här tisdagskvällen är de åtta deltagare, och det är mycket skratt och rop under passet. När de är halvvägs in i passet blir det en paus med frukt och vatten varvat med teori – var får man cykla och vad betyder de olika skyltarna?
Ett glatt gäng är det som är mycket stolta över att lära sig cykla.

- Deltagarna är så modiga och tappra! De stöttar varandra och gör framsteg varje dag, vi är så imponerade, avslutar Rebecka Karlsson.