Semestra hemma

Allmänna badet i Jubileumsparken Fotograf: Beatrice Törnros

Publicerad 30 juni 2017

Det finns massvis med roliga saker att göra i Göteborg på sommaren. Här är några tips för en hemestervecka med gratis aktiviteter och utflyktsmål i hela staden.

Måndag

Ta en heldag i Slottsskogen! Här finns något för alla – stora gräsmattor för picknick och lek, Sveriges enda avgiftsfria djurpark, motionsslingor och aktiviteter för alla åldrar.

Läs mer på goteborg.se/slottsskogen

Slottsskogen Foto: Peter Svenson

Tisdag

I den västsvenska skärgården kan alla hitta sin egen badklippa. Ta cykeln eller spårvagnen ut till Saltholmen och hoppa på en av skärgårdsbåtarna. Du får ta med cykeln på båten i mån av plats.

Läs mer på www.goteborg.com/skargard

Skärgårdsbåt Foto: Per Hanstorp

Onsdag

Onsdagstipset leder till Angered och naturområdet Vättlefjäll. I Vättlefjäll kan du vandra, paddla kanot och bada. Har du tur kanske du kommer hem med några kantareller. På vägen hem kan du stanna till vid Angeredsparken.

Läs mer här

Vättlefjäll Foto: Peter Svenson

Torsdag

Känner du till Lilleby, som ligger på Hisingen? Lilleby är ett naturområde som ligger nära havet. Här finns den 1 mil långa Lillebyrundan där du får uppleva vidsträckta hällmarker, dalgångar, öppna gläntor och vildrosor. Är du badsugen finns här också Lillebybadet, som har en ramp ner i vattnet för dig som har svårt att ta dig i vattnet på annat sätt.

Läs mer här

Lilleby Foto:Peter Svenson

Fredag

I frihamnen hittar du Jubileumsparken, parken som har något för alla! Du kan prova på segling, roller-derby, klättra på lekberget, bada och basta. Det finns även möjlighet att spela boule och låna böcker i bokbåset. Jubileumsparken är en av Göteborgs Stads satsningar på stadens 400-årsjubileum år 2021.

Läs mer på älvstaden.se

(Se bild överst på sidan)

Lördag

Gör en utflykt till Delsjön och Delsjöområdet. Omgiven av skog och motionsleder ligger Delsjöbadet som erbjuder bad från badstrand, bryggor och klippor. Har du energi över efter badet så har badplatsen även en beachvolleyplan.

Läs mer här

Delsjöbadet Foto:Peter Svenson

Söndag

Avsluta veckan med en söndagspicknick i Trädgårdsföreningen. I den välbevarade 1800-tals parken blommar det varje sommar flera tusen färgglada rosor. Trädgårdsföreningen har även en lekplats för alla leksugna barn och vuxna. Skulle det komma en skur finns palmhuset att gå in i, här finns palmer och tropiska växter från hela världen.

Läs mer på tradgardsforeningen.se

Trädgårdsföreningen Foto: Anna Jolfors