Se filmen om Clean Car

Publicerad 12 juni 2018

Tisdagen den 12 juni ordnar Region Kronoberg en konferens på temat sociala innovationer. Här är Sergio Garay, stadsdelsdirektör Västra Hisingen en av talarna och kommer att presentera Clean Car Service. Ett pilotprojekt där Göteborgs Stad, Volvo, Vägen ut!- kooperativen och Göteborgs universitet tillsammans utvecklar en ny arbetsmodell för att minska utanförskap på arbetsmarknaden.

Utanförskapet på arbetsmarknaden är en gemensam samhällsutmaning. För att fler ska inkluderas i ett hållbart samhälle behöver vi tänka i nya banor och samverka över sektorsgränserna.

Sociala innovationer och socialt företagande är en stor företeelse i Europa. Det är även på frammarsch i Sverige. Många stora företag ser möjligheter och är intresserade av att investera i sektorn.

Västra Hisingen har tillsammans med Volvo Cars AB, Volvo Bil, Vägen ut! Kooperativen och Göteborgs universitet startat en biltvätt för Volvos anställda. Här arbetar idag 8 personer. Nyfiken på detta projekt? Vi har precis fått klart filmen om Clean Car Service så titta gärna på den!

Vill du veta mer, kontakta:
Cecilia Lööf, kommunikationschef, Västra Hisingen
E-post: Cecilia.loof@vastrahisingen.goteborg.se