Maria Reinholdsson ny stadsdelsdirektör i Majorna-Linné

Publicerad 4 maj 2018

Stadsdelsnämnden i Majorna-Linné fattade den 30 april beslut om att utse Maria Reinholdsson till ny stadsdelsdirektör för Majorna-Linné. Hon tillträder sin nya tjänst i augusti månad.

Kan du berätta lite kort om vem du är och vad du har för bakgrund?

Jag är ursprungligen från en ö i Sveriges enda marina nationalpark, Nordkoster. Utbildad socionom med chefsuppdrag sedan 1999. De senaste åren har jag arbetat som kommundirektör i Strömstad. Jag har bott i Göteborg i 20 år och har haft kvar min bostadsrätt i Högsbo under åren i Strömstad. Jag har erfarenhet av två stadsdelar i Göteborg i rollen som områdeschef för IFO-funktionshinder.

Vad har du för tankar om rollen som chef för en stadsdel?

Rollen som kommundirektör har varit spännande och jag har lärt mig enormt mycket om kommunens totala ansvar. I rollen som stadsdelsdirektör hoppas jag kunna ha stor nytta av detta samtidigt som jag återvänder till de verksamheter som ligger närmast mitt hjärta. Samhällsuppdraget vi har är världens viktigaste.

Varför sökte du tjänsten som stadsdelsdirektör i Majorna-Linné?

Utmaningen att skapa ”Ett jämlikt Göteborg” har stimulerat mig under åren jag jobbat i SDF Centrum och SDF Angered och jag tycker att det ska bli spännande att ta upp den tråden igen i en ny stadsdel. Majorna-Linné och dess invånare upplever jag som en färgstark blandning med förankring i stadens historia. Jag har också bott i Masthugget och spenderar sedan dess företrädesvis mina lediga stunder längs Linnéstråket.

Vad är det första du kommer göra när du börjar här?

Jag hoppas att jag kan påbörja min introduktion i stadsdelen redan innan jag börjar. När jag är på plats är det viktigt för mig att lära känna mina närmaste medarbetare, besöka verksamheter och lära mig om verksamhetens struktur och kultur. Dessutom börjar jag min nya tjänst precis i samband med att skola och förskola lämnat stadsdelen och det innebär att jag behöver skaffa mig fördjupad kunskap om konsekvenserna av den förändringen.

När du inte jobbar – vad gör du då?

Fritiden tillbringar jag på gym och med goda vänner. Jag älskar att resa och hoppas ta mig runt jorden och besöka så många platser som möjligt. Huset på Nordkoster kräver ständig skötsel och där är båtliv och makrillfiske stående höjdpunkter.