Alla ska ha något att göra på sommarlovet

Alla ska ha något att göra på sommarlovet! Till vänster Västra Hisingens sommarlovsprogram, till höger Göteborgs Stads gemensamma sommarlovssatsning. Fotografier: Lo Birgersson

Publicerad 12 juni 2018

Hela Göteborgs Stad tillsammans med föreningslivet satsar stort på att alla barn och unga ska ha något roligt att göra på sommarlovet. Västra Hisingen har i år gjort ett sommarlovsprogram som innehåller många av sommarlovsaktiviteterna som anordnas för barn och unga i stadsdelen. Dessutom har Göteborgs Stad tryckt upp ett sommarlovsprogram med alla gratisaktiviteter runtom i hela Göteborg.

Teater, resor, idrottsskolor, författarbesök, dansworkshops, läsning och skateskola. Det är bara några exempel på aktiviteter som Västra Hisingen och föreningslivet arrangerar i sommar. Programmet finns att hitta på bibliotek, skolor, fritidsgårdar och andra mötesplatser i stadsdelen.

En digital version av programmet finns här: Västra Hisingens sommarlovsprogram 2018

Alla aktiviteter finns såklart även på Göteborgs Stads kalendarium.

Ännu fler aktiviteter i hela staden
I år har Göteborgs Stad även tryckt upp ett sommarlovsprogram med alla gratisaktiviteter i hela Göteborg. Detta programmet finns att hitta på bibliotek, skolor, fritidsgårdar, muséer och andra mötesplatser i staden.

En digital version av programmet finns här: Sommarlovssatsningen 2018

Alla aktiviteter finns i stadens kalendarium.

Sommarlovssatsningen

För tredje året i rad satsar Göteborgs Stad tillsammans med föreningslivet stort på att alla barn och unga ska ha något roligt att göra på sommarlovet. För att genomföra satsningen har staden fått 16 miljoner kronor från Socialstyrelsen.

Aktiviteterna ska motverka segregation

Syftet med pengarna från Socialstyrelsen är att bland annat att stimulera både pojkars och flickors deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontakter mellan barn med olika social bakgrund. Pengarna ska stödja kommunen att utveckla och genomföra aktiviteter som ger stimulans och utveckling för barnen under loven. Förra året deltog cirka 80 000 barn och unga på de 2000 olika aktiviteterna.