Tillsammans för klimatet - delta i Earth Hour

Publicerad 6 mars 2017

Släck lampan och visa ditt engagemang i klimatfrågan. Lördagen den 25 mars klockan 20.30 - 21.30 är det dags igen för Earth Hour.

Vi kan visa vårt engagemang genom att släcka ljuset under en timmes tid. Alla kan göra något – tillsammans gör vi skillnad! Släck alla lampor, tv-apparater och datorer under en timma och reflektera över jordens resurser och hur vi bör hushålla med dem. Att spara energi under en timma är bra, men det är ännu bättre att spara varje dag.

Så här deltar Göteborgs Stad

Förvaltningar och bolag i Göteborgs Stad kommer att stödja Earth Hour utifrån sina förutsättningar. Det kan handla om att släcka sina egna lokaler och på olika sätt sprida budskapet till medborgare och medarbetare. Vi uppmanar dig som göteborgare att fundera över vad du själv kan göra för att bidra till en hållbar framtid.

Har du frågor om Göteborgs Stads medverkan kan du kontakta Heléne Bendsjö Wiström, Agneta Lundin Dahlberg eller Peter Löwendahl hos oss på miljöförvaltningen.

En global klimatmanifestation

Earth Hour är en global klimatmanifestation som startades 2007 i Sydney, i syfte att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan. Läs om Earth Hour på Världsnaturfondens webbplats