Alla ska ha något att göra på sommarlovet

Publicerad 25 juni 2018

Teater, kojbygge, läger, resor, läsning, dans, idrott, brädspel – är bara ett axplock av alla aktiviteter som erbjuds stadens barn och unga under sommarlovet. För tredje året i rad satsar Göteborgs Stad tillsammans med föreningslivet stort på att alla barn och unga ska ha något roligt att göra på sommarlovet. Alla aktiviteter finns i stadens kalendarium och det mesta är gratis.

- Skaterampsbygge, musikkollo, utflykter och lajv är några av alla aktiviteter vi ordnar i Majorna-Linné, säger Karin Hjertstrand, lokal samordnare.

Aktiviteterna ska motverka segregation

För att genomföra satsningen har staden fått 16 miljoner kronor från Socialstyrelsen. Syftet med pengarna från är att bland annat att stimulera både pojkars och flickors deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontakter mellan barn med olika social bakgrund.

- Att staden får så här mycket pengar gör att vi kan ta ut svängarna, erbjuda fler aktiviteter, men också genomföra mer resurskrävande aktiviteter och testa nytt innehåll. Vi kan också på ett annat sätt stötta de fantastiska initiativ som föreningslivet i Majorna-Linné bidrar med, säger Karin.

Pengarna ska stödja kommunen att utveckla och genomföra aktiviteter som ger stimulans och utveckling för barnen under loven. Förra året deltog cirka 80 000 barn och unga på de 2 000 olika aktiviteterna.

Alla aktiviteter i finns i stadens kalendarium

Utöver den särskilda sommarlovssatsningen, arrangerar staden precis som tidigare år ett stort antal aktiviteter inom ramen för det ordinarie kultur- och fritidsarbetet. I år har en broschyr tryckts upp med alla aktiviteter som är gratis. Den går att hitta på bibliotek, skolor, fritidsgårdar, muséer och andra mötesplatser i staden. I stadens kalendarium finns ännu fler aktiviteter och där uppdateras aktiviteterna med eventuella ändringar.