Äntligen kan man låna böcker i Nya Hovås!

Fotograf:

Publicerad 9 maj 2018

Lördag den 12 maj invigs Biblioteksservice i Nya Hovås. Under lång tid har ett bibliotek funnits på önskelistan hos invånarna i södra delen av Askim-Frölunda-Högsbo. Nu öppnar äntligen biblioteksservice i stadsutvecklingskontoret på torget i Nya Hovås. Här kan låntagarna hämta och låna beställda böcker och annan biblioteksmedia från Göteborgs folkbibliotek.

Meröppet – för dig som vill göra det själv!

Biblioteksservice är Göteborgs första meröppna biblioteksenhet. Det innebär att låntagarna kan komma in i lokalen mellan kl. 07-21 när lokalen är obemannad. För att få tillgång till meröppet krävs att man är över 18 år och registrerad som meröppet-användare. Då får man också tillgång till alla bibliotek i staden som kommer vara meröppna.

Carina Magnusson-Bowring, sektorchef kultur och fritid i Askim-Frölunda-Högsbo säger att – Det känns roligt att vi äntligen kan göra bibliotekets service tillgänglig på ett nytt spännande sätt. Genom att samarbeta med näringslivet kan vi hitta lösningar som gynnar invånarna i stadsdelen.

Biblioteksservice är ett komplement till de bibliotek som redan finns i staden. Verksamheten kommer att prövas under 2018 – 2019. Här finns möjlighet att hämta, låna och lämna tillbaka böcker och annan media från Göteborgs folkbibliotek.

- I stadsdelen har vi redan god bibliotekstillgänglighet med tre bibliotek. Genom att vi erbjuder delar av bibliotekens service kan vi ytterligare öka tillgängligheten säger Anna Carin Svedstam, bibliotekarie på Biblioteksservice.

Vårdag i Nya Hovås

Under lördagen arrangeras en festlig vårdag med massa kul i Nya Hovås. För den som är nyfiken på hur området ser ut är det möjligt att åka på en guidad visning med Stinsen sightseeing. Det kommer också bjudas på uppträdanden med trollkarl, foodtruck, ansiktsmålning och mycket mer. Klockan 10 öppnar Biblioteksservice och under dagen finns det möjlighet att prata med bibliotekarier för den som är nyfiken på att veta mer om meröppet.

Var? Biblioteksservice/Stadsutvecklingskontoret Nya Hovås, Krogabäcksvägen 18
När? Lördag 12 maj klockan 10 – 16

Kontakt:​ Anna Carin Svedstam, bibliotekarie
Telefon 031 366 28 83
E-post anna.carin.svedstam@afh.goteborg.se