Är du intresserad av att delta i föräldragruppen ABC?

Fotograf: Heidi-Kristin Andersson

Publicerad 9 mars 2018

Att vara förälder är ett tufft men viktigt jobb som både är fullt av glädjeämnen men också utmaningar. Hur gör då andra?

För att stötta dig i din föräldraroll kan du som bor i Lundby anmäla dig till föräldraprogrammet ABC, Alla Barn i Centrum. Kursen vänder sig till dig som har barn i åldern 3-12 år och vill ha råd, stöd och praktisk övning i ditt föräldraskap.

Kursens upplägg

ABC består av fyra gruppträffar med fokus på diskussioner, filmer och övningar baserat på senaste forskningen inom föräldraskap. Varje träff bygger på ett speciellt team och det är viktigt att du kan delta vid alla fyra tillfällena. Kursen är gratis.

Träff 1 – Visa kärlek

Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2 – Vara med

Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3 – Visa vägen

Hur kan vi tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan vi hantera ilska? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4 – Välja strider

Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Planering framåt med fokus

Är du intresserad?

I Lundby kan du välja mellan sex olika grupper. Du hittar mer information om respektive grupp, kurstillfällen och hur du anmäler dig på goteborg.se/foraldrastod.

Mer information

Har du frågor? Kontakta Anna Jacobsson, telefon: 031-366 78 67 eller e-post: anna.jacobsson@lundby.goteborg.se