Släck ljuset med oss!

Publicerad 14 mars 2018

Du släcker väl ljuset under Earth Hour lördagen 24 mars? Det gör miljontals människor världen över – alla för att skicka budskapet att klimatet är vår tids ödesfråga och se till så att politikerna inte glömmer bort den.

Lördagen 24 mars klockan 20.30-21.30 är det dags för årets Earth Hour. Genom att släcka ljuset och stänga av tv-apparater, datorer och mobiler under en timmes tid visar vi vårt engagemang i klimatfrågan.

Men resten av året då?

Att spara energi under en timme är bra, men det är ännu bättre att leva klimatsmart och hållbart varje dag. För dig som vill ha mer inspiration för vad du kan göra och mer kunskap om hållbarhetsfrågor finns GreenhackGBG, Göteborgs Stads kanal för frågor om hållbara livsstilar. Följ GreenhackGBG på:

Blogg: greenhackgbg.se
Instagram: @greenhackgbg
Facebook: facebook.com/greenhackgbg
Twitter:@greenhackgbg

Så här deltar Göteborgs Stad

Göteborgs Stad deltar i Earth Hour bland annat genom att släcka en del lokaler och på olika sätt sprida budskapet till medborgare och medarbetare. Under resten av året har staden ett långsiktigt och strategiskt hållbarhetsarbete inom en mängd områden. Är du nyfiken på vad Göteborgs Stad gör? Läs mer på sidan Goda exempel på miljöarbetet i staden

Har du frågor om Göteborgs Stads medverkan kan du kontakta Peter Löwendahl på miljöförvaltningen.

Några exempel på vad som händer i Göteborg under Earth Hour:

  • Göteborgsoperan släcker fasad- och ytterbelysning.
  • Liseberg släcker ner allmänna utrymmen på sina boenden och informerar gästerna. Även parken kommer att släckas ner så mycket som möjligt, till exempel Lisebergshjulet. Både gäster och medarbetare informeras om Earth Hour och uppmanas att delta genom att släcka för klimatet.
  • Göteborgssymfonikerna och Konserthuset deltar genom att släcka ner fasadbelysning och skyltskåp och kommer även informera på Instagram och Facebook under veckan inför Earth Hour.
  • Göteborgs Stads energi- och klimatrådgivare deltar genom att på olika sätt sprida kännedom om Earth Hour och delar samtidigt ut några enkla energieffektiva tips. Håll koll på energi- och klimatrådgivarnas webbplats, Facebook och GreenhackGBG:s kanaler (se länkar till dem ovan) för att ta del av deras tips!

En global klimatmanifestation

Earth Hour är en global klimatmanifestation som startades 2007 i Sydney, i syfte att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan. Läs om Earth Hour på Världsnaturfondens webbplats