Vill du bli kontaktperson för unga?

Publicerad 9 maj 2018

Många unga i Göteborg står i kö för att få en kontaktperson. Vill du bli en positiv förebild för en ung person som har få vuxna kring sig?

Som kontaktperson träffar du en ung person regelbundet för att umgås och hitta på aktiviteter tillsammans. Det kan handla om att fika, gå på bio eller bara sitta och prata - helt beroende på vad ni kommer överens om.

Du stärker en ung människa att finna nya möjligheter i livet. Som kontaktperson bidrar du till goda uppväxtvillkor för unga människor och ett mer jämlikt Göteborg!

Vem kan få en kontaktperson?

Unga 12–20 år som behöver extra stöd och som är aktuella inom socialtjänsten.

Vem är du?

Vi söker dig som är mellan 23 och 40 år*. Du har intresse för människor och har tid att vara kontaktperson på din fritid.

Du får stöd och handledning

Uppdraget innebär vanligtvis en träff per vecka som ungdomen och du lägger upp själva. Uppdragen är ideella och som kontaktperson får du en symbolisk ersättning. Du får löpande stöd och handledning av oss under uppdragets gång.

Anmäl ditt intresse till Kontaktmannapoolen

Hör av dig till Kontaktmannapoolen i Göteborgs Stad. Vi rekryterar, förmedlar och handleder kontaktpersoner till unga som behöver extra stöd och som är aktuella inom socialtjänsten.

Kontakta Anneli Nilsson telefon 031-367 93 49, Helena Sotter 031-367 93 51, Susanne Wiklund 031- 367 93 52 eller mejla till kontaktmannapoolen@socialresurs.goteborg.se

Läs mer om att bli kontaktperson på www.goteborg.se/kontaktmannapoolen

*Att vi söker kontaktpersoner som är 23-40 år beror på att det är ett tydligt önskemål från ungdomarna själva. Vår erfarenhet är att vuxna som är äldre än så tyvärr är svåra att matcha med ungdomarna.