Askims bibliotek öppnar igen - nyrenoverat och meröppet!

Fotograf:

Publicerad 14 september 2018

Under våren och sommaren har biblioteket renoverats och fått ny teknik för att bli Göteborgs första meröppna bibliotek. Biblioteket invigs den 15 september klockan 12. Under hösten firar biblioteket sin 100-åriga verksamhet med en utställning och programverksamhet som knyter an till jubileet.

Biblioteket firar 100-år

I år fyller Askims bibliotek 100 år och firar med en utställning om biblioteket historia. Biblioteket har funnits på olika platser i Askim och verksamheten har förändrats genom åren. De första åren köptes det in 118 böcker nu har biblioteket vuxit och det finns omkring 25 000. I utställningen får vi följa den förändring som biblioteket genomgått under 100 år.

Vad är mer-öppet?

Askims bibliotek blir Göteborgs första meröppna bibliotek. Det innebär att det går att besöka biblioteket när det inte är bemannat. Under året kommer fler bibliotek bli meröppna. Med ett meröppet kort går det att komma in på alla anslutna bibliotek i Göteborgs stad.

Under våren öppnade Biblioteksservice i Nya Hovås som också håller mer-öppet. På Biblioteksservice går det att hämta och lämna böcker och annat biblioteksmaterial.

Kom på invigningsfest!

Lördag den 15 september invigs det nyrenoverade biblioteket. Under dagen finns det chans att skaffa ett mer-öppet kort, få ansiktsmålning, ballongdjur eller delta vid en sagostund.

Program:

12.15 Christian Larsson från stadsdelsnämnden klipper bandet och inviger biblioteket

12.45-13.15 Musik med Pelle och Pelle

13.15-13.45 Sagostund med Denise

13.45-14.15 Musik med Pelle och Pelle

Välkommen!