Delar av Slottsskogen avspärrad 6-15 augusti

Publicerad 6 juli 2017

Delar av Slottsskogen spärras av mellan 6 och 15 augusti, i samband med musikfestivalen Way Out West (wayoutwest.se). På kartan nedan kan du se vad som är avspärrat och vilka vägar du kan välja istället.

Way Out West pågår 10-12 augusti. Under de dagar som området är avspärrat före och efter Way Out West, ska festivalområdet byggas upp och återställas.

Som vanligt i övriga parken

Det är bara parkens östra del som spärras av. De som inte ska gå på Way Out West kan fortfarande vistas i och njuta av Slottsskogens övriga delar. Bland annat djurparken, Barnens zoo, Azaleadalens naturlek, Barfotaslingan och lekplatsen Plikta kommer att vara öppna och tillgängliga precis som vanligt. Ponnyridningen stänger torsdagen den 10/8 kl. 12.30 och öppnar åter söndagen den 13/8 kl. 10.00. Barnens Zoo är öppet som vanligt.

De flesta serveringar och övriga verksamheter i parken har också öppet som vanligt. Café Björngårdsvillan kommer dock vara stängd och Villa Belparc är bara öppet för festivalbesökare 10-14 augusti (se villabelparc.se för mer information). Landskapsstugorna är stängda för allmänheten under avspärrningstiden.

Här spärrar vi av

På avspärrningskartan kan du se exakt var Way Out West ska hålla till och hur avspärrningarna kommer att dras. På kartan finns dessutom alternativa vägar utritade som visar hur du lättast tar dig runt i Slottsskogen under avspärrningstiden.

Fortsatt begränsad framkomlighet

Direkt efter Way Out West börjar förberedelserna för EM i fyrspannsmaraton. Då kommer banor och hinder byggas för tävlingen som äger rum lördag 26 augusti. Vissa delar kommer att stängas av under tiden som arbeten pågår men när arbetena är klara släpps besökare fram igen. Detta påverkar området mellan Linnéplatsen och Stora Dammen under olika perioder. På tävlingsdagen kommer området att vara avspärrat med grindvakter, på samma sätt som under Göteborgsvarvet.