Invigning av Familjecentral Lövgärdet - den tredje familjecentralen i stadsdelen Angered

Fotograf: Mostphotos

Publicerad 16 januari 2018

Onsdag 17 januari kl 13-18 bjuder vi in till stort kalas när Familjecentral Lövgärdet invigs. Underhållning och invigningstal startar kl 13 och under eftermiddagen blir det sång, musik, och fiskedamm för barnen. Vi bjuder på fika. Varmt välkomna!

På Familjecentral Lövgärdet finns öppen förskola, barnmorska, barnavårdscentral (BVC) och föräldrarådgivning. Allt på ett ställe för att underlätta för familjerna.

- Familjecentral Lövgärdet blir den tredje familjecentralen i stadsdelen Angered vilket vi är väldigt glada och stolta över. Det gör att det blir närmare till stöd och service för familjerna som bor i Lövgärdet, säger Rickard Ernebäck, stadsdelsdirektör i Angered.

Familjecentral Lövgärdet invigs onsdag 17 januari klockan 13-18.

God start i livet

Göteborgs Stad storsatsar tillsammans med Västra Götalandsregionen för att stärka Göteborgs familjer. Familjecentraler ska öppnas i alla stadsdelar och fler där det behövs som mest. Familjecentralerna blir bärande stommar för stadens unika arbete med familjen i centrum.

- Alla barn har rätt till en god start i livet och det är föräldrarna som är allra viktigast i barnens liv. Familjecentralerna finns till för att ge råd och stöd till föräldrar, säger Susanne Samuelsson, områdeschef Närhälsan.

Lätt att få rätt hjälp

Vardagen som förälder innehåller både glädjeämnen och utmaningar, och det kan ibland kännas svårt och ensamt. På familjecentralen ska det vara lätt att få rätt hjälp för föräldrar och barn.

- Den sociala delen som finns på bland annat öppna förskolan är också oerhört viktig, säger Johanna Funke, samordnare Familjecentral Lövgärdet. Det är bra att kunna träffa andra i samma situation och att dela erfarenheter och tankar om föräldraskapet.

Invigning

Familjecentral Lövgärdet invigs onsdag 17 januari. Öppet hus klockan 13-18. Under eftermiddagen blir det tal, sång, musik och fiskedamm för barnen. Vi bjuder på fika.

Om Familjecentral Lövgärdet

En familjecentral är en mötesplats för gravida och föräldrar med barn i ålder 0-12 år. På Familjecentral Lövgärdet finns öppen förskola, barnmorska, barnavårdscentral (BVC) och föräldrarådgivning. Familjecentralen är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.
Familjecentral Lövgärdet ligger på Vaniljgatan 28 i Lövgärdet centrum.
Här hittar du kontaktuppgifter till Familjecentral Lövgärdet.