Välkommen till Aprilparken- en plats för aktivitet och avkoppling

Fotograf: Mathias Stenback

Publicerad 5 juli 2018

Måndag den 9 juli öppnar Aprilparken i Kortedala. Då tas staketen bort och du som besökare är varmt välkommen.

Under våren har Aprilparken fått en välbehövlig upprustning. Bland annat har parken fått nya bänkar och papperskorgar samt bättre belysning. Det finns bord med påmålade spelplaner och ”hoppstockar”, som lämpar sig för såväl balansgång som att sitta på. Den före detta plaskdammen har förvandlats till en mötesplats för både gamla och unga. Temat kring mötesplatsen är skogens djur och här kan du, i form av träskulpturer, få en inblick i vad man kan hitta i skogen intill.

Att parken heter Aprilparken har påverkat valet av träd, och därför kommer körsbärsträd att planteras, som blommar som vackrast just i april. De kommer att stå i entrén till parken för att visa att du kommit in i Aprilparken. På grund av det varma vädret i maj har körsbärsträden inte kunnat planteras, men de kommer att vara på plats till hösten. Förutom träden är allt annat klart, och vi hoppas att du och dina grannar får en fin sommar och mycket glädje av Aprilparken i många år framöver.

Upprustningen av Aprilparken är ett samarbete mellan Trygg, vacker stad och stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg, där fokus varit att göra parken tryggare och skapa en generationsöverskridande mötesplats.

Aprilparken ligger i skogsområdet mellan Utmarksskolan och bostadsområdet vid Januarigatan. Närmaste hållplats är Januarigatan.

Nedan finns ett informationsblad om Aprilparken.