Lövgärdesskolan för alla världens ungar

Publicerad 11 december 2017

Under senaste månaden har elever i årskurs 4 på Lövgärdesskolan i Angered arbetat med ”Barn är inte till salu”, som är årets tema för Musikhjälpen. Skolans arbete uppmärksammas bland annat av SVT och Sveriges Radios program Musikhjälpen i Umeå. Idag, måndag den 11 december, kl 18-20 arrangerar eleverna ”En kväll i Lövgärdesskolan för alla världens ungar”.

Årets tema för musikhjälpen är ”Barn är inte till salu”. Det handlar bland annat om trafficking, tvångsäktenskap, barn och unga som tvingas prostituera sig samt barn och unga som utnyttjas i filmer och på fotografier för spridning via nätet. Genom barnkonventionen har hela samhället ett ansvar att arbeta för att skydda barn mot alla former av sexuellt utnyttjande, övergrepp och förhindra handel med barn. Angered delar detta ansvar.

Insamling som arrangeras av eleverna

I Angereds stadsdelsförvaltning uppmärksammas Musikhjälpen på Lövgärdesskolan i Angered. Idag, måndag den 11 december, arrangerar årskurs 4 ett evenemang med musikframträdanden, vernissage och presentation av hur elever och pedagoger arbetat med temat. Eleverna har också startat en digital insamlingsbössa på Musikhjälpen som heter "Lövgärdesskolan för alla världens ungar". I veckan åker tre elever upp till Umeå, där Musikhjälpens radioprogram sänds, och onsdag 13 december kl 8.30 kommer de att gå in i glasburen för att lämna över insamlingen.

- Att arbeta på det här sättet gör att vi tar tillvara på elevernas engagemang och de ser att deras insatser gör skillnad. Materialet som vi arbetar med har en direkt koppling till eleverna och samhället, säger Juhani Jungstrand, lärare för årskurs 4 på Lövgärdesskolan.