Skoogle.nu - ny kampanjsajt för de kommunala gymnasierna

Publicerad 8 september 2017

Känns gymnasievalet stort och svårt? Nu finns en webbplats som ska göra det lättare att hitta rätt bland de kommunala gymnasieskolorna och deras utbildningar.

Skoogle.nu är en kampanjsajt för de kommunala gymnasieskolorna. Den består av en mosaik av bilder från skolorna och är gjord för att fungera i mobiler och surfplattor. Det ska också vara enkelt att dela och gilla informationen som finns där.

Kampanjsajten skapades som ett led i arbetet med att möta utbildningsnämndens mål: att långsiktigt öka andelen Göteborgselever som väljer nationella program i de kommunala gymnasieskolorna till en andel om minst 50 % och att öka andelen elever som läser yrkesprogram.

För att elever och vårdnadshavare ska hitta till Skoogle.nu kommer den att marknadsföras i annonser på webben, i sociala medier, i tidningar, skyltar på stan samt en monter på Gymnasiedagarna. Kampanjen inleds med en reklamfilm som kommer att visas på bio 8–29 september.

I filmen ses informationen ”Ett viktigt meddelande till dig som går i nian från Göteborgs Stad”, därefter kommer en lastbil med glada, hoppande studenter på flaket samtidigt som dunkande musik tonar fram. Från lastbilen hänger skyltar där det står ”Om tre år är det du. Hitta rätt med Skoogle.nu!”

Varför blev det ett studentflak i filmen?
– Studentflaket symboliserar målbilden som många har för gymnasietiden. De har sett äldre elever och kanske sina syskon på flaket och har en idé om hur det ska bli. Vi tror att det är ett bra sätt att locka niorna till vår sajt, säger Håkan Larsson, chef för HR och kommunikation.