En vecka i kärlekens tecken på Lövgärdesskolan i Angered

Publicerad 21 november 2017

Frihet och kärlek står på elevernas scheman när Kärleksveckan arrangeras för andra året i rad på Lövgärdesskolan. På torsdag den 23 november kl 14-16 är det vernissage på skolan där eleverna får visa sina föräldrar, vänner och Lövgärdesbor vad de jobbat med under veckan.

Kärleksveckan är ett samarbete mellan skolan, frivilligorganisationer och myndigheter. Under temaveckan är det utställningar, diskussioner, värderingsövningar och eget skapande på temat frihet, kärlek och rättigheter. Under veckan i Lövgärdet finns bland annat Fryshuset på plats med en rad olika aktiviteter och det är också Fryshuset som tillsammans med stadsdelsförvaltningen Angered samordnar planeringen av skolveckan.

Ett samarbete

Modellen för skolveckan har utformats av Rädda Barnen och genomförs i samverkan mellan myndigheter och frivilligorganisationer. Syftet är att motverka hedersrelaterat förtryck och våld genom att informera barn och unga om deras rättigheter utifrån barnkonventionen.

– Det är viktigt att veta att alla har samma rättigheter och att alla har rätt att själva välja sitt eget liv, säger Marika Andersson, rektor på Lövgärdesskolan.

Vernissage

På torsdag den 23 november kl 14-16 är det vernissage på skolan då eleverna får visa sina föräldrar, vänner och Lövgärdesbor vad de jobbat med under veckan.
Media är välkomna till vernissagen kl 14-16 på Lövgärdesskolan, Vaniljgatan 23 i Lövgärdet.För mer information kontakt

Marika Andersson, rektor på Lövgärdesskolan.
Telefonnummer 031-365 20 40
E-post marika.andersson@angered.goteborg.se