972,12 kilo fritidsprylar kom in till Fritidsbanken Frölunda Torg under samarbetet med TV4

Fanny Sannerud och Åsa von Essen som arbetar på Fritidsbanken Frölunda Torg

Publicerad 19 september 2017

Totalt samlades det in 29 ton sport- och fritidsutrustning i Sverige den 10 september under en nationell insamling som TV4 arrangerade under namnet #GeBortTillSport. Du är alltid välkommen att skänka sport- och fritidsutrustning till Fritidsbanken på Frölunda Torg som är ett samarbete mellan kommun, föreningsliv och näringsliv.

”Det var en riktigt kul söndag och alla vi som arbetade fick ett rejält träningspass att väga all fina gåvor som lämnades in. Vi fick till och med in två slalomskidor som låg kvar i sin förpackning, bindningarna var omonterade”, säger Åsa von Essen, platsansvarig på Fritidsbanken Frölunda Torg.

Genom TV4 uppmanades tittarna att komma och lämna de sport- och fritidsprylar som av olika anledningar inte längre används. Fritidsbanken Frölunda Torg bjöd på fika och de var en jämn ström med personer som kom under hela dagen.

”Nu finns det massa mer sport och fritidsprylar att låna, alla är välkomna till Fritidsbanken Frölunda Torg”, avslutar Åsa von Essen.

Genom Fritidsbanken skapar vi bland annat hälsofrämjande och hållbara närmiljöer, vilket bidrar till ett jämlikt Göteborg som bidrar till ett gott liv för alla.

FAKTA: SÅ FUNGERAR FRITIDSBANKEN

Från fritidsbanken kan man låna exempelvis ett par skidor, en skateboard eller ett badmintonracket under två veckors tid, helt gratis. Allt som krävs av den som lånar är att man skriver upp sitt namn och telefonnummer.

Fritidsartiklarna i banken är skänkta av allmänheten och tanken är att banken ska fyllas på hela tiden. Exempelvis kan den som lånar något samtidigt passa på att lämna något man inte längre använder.

Fritidsbanken är en ideell organisation med rötter i Värmland. Just nu finns det fritidsbanker på ungefär 30 platser i Sverige. På fritidsbanken.se går det att läsa mer.